Beta

Explore every episode of UPGRADE 100 Podcasts

Dive into the complete episode list for UPGRADE 100 Podcasts. Each episode is cataloged with detailed descriptions, making it easy to find and explore specific topics. Keep track of all episodes from your favorite podcast and never miss a moment of insightful content.

Rows per page:

1–50 of 295

Pub. DateTitleDuration
03 Feb 2021#85 eMAG VENTURES: În ce va investi liderul pieței e-commerce. Cu Bogdan Axinia.00:55:45
🛍️🛒 eMAG va investi în startup-uri: Bogdan Axinia, care conduce noul eMAG Ventures, discută despre asta dar și despre tendințe în e-commerce & tech cu Dragos Stanca la RADIO GUERRILLA. Editia podcast e realizata in parteneriat cu Banca Transilvania si BT Talks.
26 Nov 2018#7 VIRAL COMEDY | Claudiu TEO Teohari - CLUB 99 si Sergiu Floroaia - COMICS01:05:41
Despre umor viral si explozia fenomenului standup comedy în România la UPGRADE by Dragos Stanca / Radio Guerrilla
13 Jul 2022CIVILIZATION | Despre viitor, dupa 30 de ani de jurnalism tech. Invitat: Victor Kapra, autor Civilization01:00:50

Fostul jurnalist Dragoș Stanca discută cu jurnalistul "în retragere" și bloggerul Victor Kapra despre evoluția tech și media din viitoarele decenii prin "lentila" experienței ultimelor decenii. Inside information: Dragoș a lansat acum cca. 20 de ani cu Victor - redactor șef - prima revistă dedicată unui nou curent numit, atunci, gadgets.

26 Mar 2024CYBERSECURITY | Este România în siguranță? Invitat: Dan Cîmpean, director DNSC România01:13:28

Anul acesta a început pentru România cu mai multe atacuri cybernetice decât eram obișnuiți.

  • Am avut un atac cyber în Parlament. Se întâmpla în ianuarie, 316mb (nu 240gb!) de date au fost exfiltrate iar în schimbul lor solicitați aproximativ 30.000 de euro.
  • Februarie a continuat cu un atac masiv în rețeaua digitală care leagă spitalele din România între ele. 

Peste douăzeci de spitale din România au fost ținta unui atac fără precedent. Ransomware-ul care a blocat aceste spitale se găsește la vânzare și ca abonament.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat în prima parte a lunii cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România. S-a dovedit ulterior că 26 de spitale din România au fost afectate în urma atacului. Echipa DNSC a emis o alertă pe canalele oficiale de comunicare, în care a oferit detalii și recomandări în cazul atacului cu ransomware Backmydata. 

  • În martie, platformele digitale ale primelor două nume din industria bancară locală, Banca Transilvania și BCR, au fost și ele cu ținta pe spate.

La aceste 3 mari puncte de reper se adaugă atacurile constante la adresa populației civile.

Trei detalii i-au atras atenția lui Marian Hurducaș, moderatorul acestei ediții:

  • Densitatea atacurilor;

  • Tipul atacurilor; sunt atacuri de forță brută DDoS care pot fi gestionate doar live, 1:1, nu și prevenite;

  • Atacurile poartă semnături sau urme care duc către aceeași sursă. 

Dar densitatea este cea care i-a atras atenția cel mai mult.

"M-am uitat la știrile despre atacurile cybernetice din Ucraina de dinaintea războiului propriu-zis și am realizat că da, avem un șablon care pare să fie respectat. Ucraina, în perioada premergătoare începerii războiului de către Rusia, a avut de-a face cu foarte multe atacuri cyber pe teritoriul său. Să nu ne panicăm, însă, nu asta vreau să obțin, ci vreau să înțelegem dacă observațiile mele sunt valide, dacă avem motive de îngrijorare, dacă e un ecou al războiului din Ucraina pe care-l simțim și noi încă și ce facem noi să ne protejăm." - a spus Marian Hurducaș în deschiderea ediției.

Motiv pentru care, Dan Cîmpean, directorul Directoratului Național De Securitate Cibernetică a României, a fost alături de el și colegul său care realizează Digitalination by Upgrade 100 - în colaborare cu ASPEN Institute România, Radu Puchiu, expert e-guvernare.

03 Mar 2021#89 CLUBHOUSE: Chiar mai avem nevoie de încă o rețea socială?01:22:21

Discutăm la UPGRADE 100 Live @ Radio Guerrilla despre noul fenomen social media: CLUBHOUSE. O ediție realizată de IQads, cu sprijinul BANCA TRANSILVANIA / BT Talks.  

  • Moderatoare: 

Alexandra Bădiciou Matei – content manager IQads  

  • Invitați

Marius Cristea – foundator IQadsCristian Manafu – fondator EvensysCălin Buzea - Managing Director, Digitas România • Alexandra Caciur - Head of Data and Business Intelligence, Digitas  • Mădălina Tătaru - Data & Analysis Manager, Digitas  • Alina Silivestru - Innovation Manager, Digitas  • Vitalie EșanuAscult.eu Dragoș StancaUpgrade 100 si Thinkdigital (de această dată, în calitate de invitat).

02 Aug 2022STIRILE LUNII IULIE | Meta, Netflix, Crypto pe minus. Web 3.0 pe plus 01:02:33

Dezbaterile din acest Upgrade 100 LIVE, dintre Dragoș Stanca și Marian Hurducaș, au la bază știrile din Newsletterul Update One POINT One by Upgrade 100, știri care sunt selectate cu mare atenție și îngrijorare de Paul Alexandru și reprezintă cele mai importante detalli pe care trebuie să le știi din lumea digital-tech și chiar antreprenorială din luna iulie 2022, adică luna care tocmai s-a încheiat.

Foarte important: Newsletterul Update One POINT One apare în inboxul vostru, în data de întâi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața, dacă vă abonați pe upgrade100.com/subcribe

Upgrade 100 LIVE se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00.

10 Dec 2018ÎN BULA MEA - Trending in Social Media | 3 - 10 Decembrie 201800:05:41
Latest episode of UPGRADE by Dragos Stanca
18 Apr 2024DIGITALINATION | Deceniul Digital Românesc: Ambiții mari, acțiuni timide | cu Mirela MĂRCUȚ, digitalpolicy.ro01:11:51

Nu avem o ediție obișnuită de Upgrade 100 Live Talks, ci una de Digitalination cealaltă producție a noastră - o realizăm împreună cu Aspen Institute România, și al cărei moderator cu normă întreagă este colegul Radu Puchiu, expert e-guvernare. 

Deși suntem ultimii din Europa la digitalizare, vestea aparent bună ar fi că avem un Plan Național de acțiune privind deceniul digital.

Ce cuprinde el, cum reușim să recuperăm decalajele și să ne atingem țintele pentru 2030? 

Vei afla din această ediție de la Mirela Mărcuț, Head of Policy @ Transilvania IT Cluster dar și fondatoarea digitalpolicy.ro. 

Mirela Mărcuț este și lector universitar doctor la Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene al Universității din Oradea, unde predă discipline legate despre influența Internetului și a tehnologiilor digitale în relațiile internaționale și politici digitale. 

În 2015, a obținut titlul de doctor în relații internaționale și studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, iar din 2016 activează în domeniul academic. 

Cercetările sale se axează pe politici digitale și guvernanță cu accent pe Uniunea Europeană.

În 2017, a obținut bursa Henri Rieben a Fundației Jean Monnet pentru Europa pentru a cerceta începuturile societății informaționale în Europa în arhivele lui Jacques Delors. 

De asemenea, în 2020 a obținut o bursă DAAD de cercetare postdoctorală pentru a cerceta guvernanța orașelor inteligente din Germania. 

Timpul liber și-l dedică articolelor de pe digitalpolicy.ro, unde traduce politicile digitale pe înțelesul tuturor.

14 Oct 2020#75 ALEXANDRU LĂPUȘAN: ZITEC, MIRRO, REGISTA. Cum se crește de la zero o companie tech în România.01:12:25
Discutăm azi cu unul dintre liderii industriei digital - tech din România: antreprenorul Alexandru Lapusan - co-fondator ZITEC, implicat si in produse precum Regista sau Mirro, precum si investitor in mai multe start-up-uri. Alex e și vicepresedinte al ANIS, adică asociația patronală a industriei de software și IT din România.  Despre antreprenoriat, cum crești o companie de servicii care dezvoltă apoi și produse, despre leadership, decizii, relația industriei cu statul, pandemie, previziuni și multe altele. O doză concentrată. Enjoy! /Ediția podcast UPGRADE 100 Live este oferită de Banca Transilvania și BT Talks/
10 May 2022E-COMMERCE UPDATE: Dropshipping, Social commerce, Live shopping și Transformare digitală00:56:20

Cum arată industria de comerț digital după ce a trecut aproape o jumătate de an din 2022? Arată ok, nu neapărat foarte bine după cum ne așteptam conform rapoartelor de la începutul anului.

Motivele sunt războiul din Ucraina, inflația și prețurile care cresc văzând cu ochii, dar și problema capacității producției care a rămas cu probleme din cauza pandemiei, alături de sughițurile mari din logistica de transport internațional, tot o moștenire din pandemie și ea.

Spre exemplu, odată ce Rusia a început să bombardeze Ucraina, comerțul online a scăzut pentru o bună bucată de timp cu aproximativ 20%. Abia acum începe să-și revină și să tindă către normal, după cu spune invitatul lui Marian Hurducaș, Andrei Radu, fondatorul GPeC, cel mai mare eveniment de profil din Europa Centrală și de Est.

Una peste alta, creșteri vor fi, dar nu la fel de consistente ca-n anii precedenți. Și la nivelul în care crește inflația, nici nu putem prezice dacă va exista profit notabil după ce se trage linie.

Andrei Radu a mai spus că în contextul în care consumatorii cer să primească produsele comandate cât mai repede posibil, modelul de business bazat pe  (n.r. stoc furnizor) nu mai pare să fie unul viabil.

Upgrade 100 LIVE se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla.

19 Oct 2023DATA INTELLIGENCE | Scade interesul publicului pentru influenceri? Ce spun datele01:14:56

În această ediție de Upgrade 100 Live Talks Marian Hurducaș le-a avut invitate pe:

  • Andreea Lupu, Strategy and Innovation Director @ Starcom și totodată Publicis Influence (pentru că Starcom face parte din grupul Publicis),

    și

  • Rodica MIHALACHE, Data Intelligence LEAD @ Publicis Group România.

Despre ce au vorbit și ce au analizat? 


  1. Influencer marketing, dar pe baza studiului InfluenceMe 2023 făcut ce Starcom. Studiul este la a 5-a ediție și concluzia lui ar fi că numărul campaniilor cu influenceri crește exponențial, dar indicatorii de notoritetatea și eficiență scad". Studiul integral aici.
  2. Data Intelligence a fost lansat și este disponibil oficial de săptămâna trecută. Oamenii din industrie, dar și antreprenorii, au de acum acces gratuit la o serie de date care le pot ușura munca sau le pot facilita înțelegerea asupra industriile în care activează. Accesează dataintelligence.ro pentru mai multe detalii.
08 Jul 2020#69 Part 2 – EXPLOZIA FASHIONDAYS ÎN PANDEMIE cu Robert Berza00:43:04

Robert Berza, în opinia mea unul dintre cei mai valoroși oameni de digital / tech din România, a adunat peste 18 ani de experiență, începând cu zona de media la CME – trust din care face parte și PROTV -, continuând cu e-commerce la Zoot, eMag și, acum, FashionDays.ro – unde e manager general.

Cam tot de 18 ani ne cunoaștem dar l-am prins greu așa că am împărțit discuția în 3 părți.

1. Media – despre transformarea digitală a ProTV

2. eCommerce – despre explozia FashionDays si efectele pandemiei

3. Future / Digital transformation – despre viziunea despre viitor

Puteți asculta o perspectivă unică: media și e-commerce cu multe date și gânduri super-valoroase. Enjoy!

Pocast prezentat de Banca Transilvania și BT Talks.

20 Jan 2021#83 CUM LANSEZI UN STARTUP DE SUCCES cu Sergiu Biriș: 80 de lecții video și 20+ ore conținut valoros din culisele lumii tech startups.00:53:41

Antreprenorul Sergiu Biris (Trilulilu, Zonga, Eventmix) cel care a reusit un exit spectaculos spre Facebook (LiveRail, alături de Andrei Dunca - proiect vândut cu 500+ mil. USD) lansează un pachet de cursuri online cu conținut valoros pentru antreprenorii tech. Vorbim despre asta, despre culisele lumii tech startups și despre ce resurse de informare sunt bune pentru antreprenori în general. 

Cu codul upgrade100 aveți 15% discount pentru cursul StartupDeSucces.ro

Enjoy!

>> Recorded @ RADIO GUERRILLA 

>> Ediția podcast UPGRADE 100 Live e posibilă datorită partenerilor de la Banca Transilvania și al lor podcast BT TALKS

28 Oct 2020#77 CLICKBAIT vs. JURNALISM. Cu Cristian Lupșa - DoR și Vlad Tăușance - Mindcraft Stories01:18:40

De ce CLICKBAIT vs. JURNALISM? Într-o lume a conținutului digital viciată de clickbait, producători de afișări bune de plasat reclame la kilogram, fake news și manipulări - conținutul de calitate, muncit, jurnalistic a devenit un "lux". 

Vorbim azi despre viitorul conținutului de calitate și a jurnalismului alături de doi oameni-cheie de la două produse media diferite: unul cu vechime (10 ani+), Decât o Revistă, altul aflat la nivel de start-up,  Mindcraft Stories.

Invițații lui Dragoș Stanca în ediția podcast a emisiunii UPGRADE 100 Live - realizată în parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA și BT Talks sunt:

· Cristian Lupșa – editor-fondator al DoR – Decât o Revistă. A început în 2009 odată cu ideea proiectului DoR și a făcut de toate. A scris, a editat, a dat cu mopul, a distribuit reviste, a vândut proiecte și publicitate, iar în rolul de astăzi își sprijină colegii să devină cea mai bună versiune a lor și să publice cele mai bune povești. E jurnalist cu studii, nu doar din vocație: a studiat în România și în Statele Unite, a colaborat înainte de a începe DoR cu reviste precum Dilema Veche, Esquiresau TABU.

· Vlad Tăușance – consultant de strategie în comunicare și publisher al platformei Mindcraft Stories, un proiect editorial susținut de BRD Groupe Société Générale și editat de Fundația Friends For Friends. În ultimii ani a fost alături de zeci de organizații neguvernamentale din țară în proiecte de comunicare, branding și strângere de fonduri. A lucrat și în business-ul IT la Trencadis, a lucrat în presa glossy la Supercar, la divizia content a agenției The Group și nu numai. Ocazional, semnează ca scriitor.

Enjoy!

13 Apr 2020#60 SALIM ISMAIL, Singularity University: "Asistăm la o resetare totală a economiei globale"00:36:15

Am discutat despre pandemia COVID-19 cu una dintre cele mai inteligente persoane pe care am avut șansa să le cunosc până acum, Salim Ismail - cunoscut autor și antreprenor și unul dintre fondatorii "Singularity University" (star-speaker al Upgrade 100 de anul trecut).

Ideile principale sunt în acest articol publicat pe site-ul nostru. Aici găsiți versiunea în care am adăugat și comentariile mele. Mulțumesc, sper să vă ajute în deciziile dificile pe care le aveți de luat în perioada asta!

#StaySafe #StayHome #StayUpgraded

23 Oct 2018#1 | Guest: Cătălin Tolontan | UPGRADE by Dragos Stanca @ Radio Guerrilla | 15 Oct 2018 01:14:13
The very first episode of UPGRADE by Dragos Stanca!
20 Jun 2023EDUTECH | Cum integrăm tehnologia în învățâmânt și cum aducem școala în secolul 2101:14:10

În această ediție vorbim despre educație și tehnologie.

Protestele profesorilor - primele în 18 ani - care au durat aproape o lună, s-au terminat recent. Dar este suficient un protest al sistemului ca să mișcăm lucrurile care știm clar că stau pe loc? Legile educație date acum mai bine de 10 ani prevăd, printre altele, alocarea a 6% din PIB pentru educație dar care nici în ziua de azi nu se respectă. 

Într-un plan paralel realității noastre, însă, se întâmplă lucruri notabile, care merită scoase la iveală pentru că ne pot motiva motiva să… fim “schimbarea pe care o vrem”. 

Astfel că în studioul Radio Guerrilla au fost reprezentații unui scale-up care fluidizează relația dintre școală, profesori, elevi și părinți, și un cadru didactic care nu vine de la o școală privată și nici din mediul urban, ci de la sat. Mai exact comuna Curcani, județul Călărași, la 50km de București sau 1h cu mașina:

  • directorul Școlii Gimnaziale Nr 1 din Curcani, Viforel Dorobanțu, totodată și Directorul Anului 2022 pentru Inovație, și
  • Evelina Necula, CMO și co-fondator Kinderpedia. 

Pot co-exista tehnologia și școala într-un context care le dă drept… două drepte paralele? Vei afla din această variantă podcast a emisiunii Upgrade 100 Live Talks.

31 Aug 2023🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 👻 DSA, sperietoarea UE pentru Big Tech | Știrile digital & tech ale lunii august 202301:02:47

Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna iulie care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României. 

Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și coordornarea versiunii audio de Marian Hurducaș - tot lui îi aparține și vocea. Producția semnată de Oliver Simionescu.

Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe ⁠upgrade100.com/subscribe⁠.

_________

1. Preview pentru această ediție:

_________

În această ediție vorbim despre cipul analog al IMB care imită creierul uman și cum A.I. poate genera o creștere economică globală de 14%, despre primele taxiuri autorizate să funcționeze non-stop în SUA, India este a 4-a țară din lume care ajunge pe Lună, Youtube poate dubla vocea în timp real, Elon Musk mai face un pas către a transforma în realitate ideea de Super AppMicrosoft și Amazon domină industria de cloud, anul trecut a fost cel mai profitabil pentru companiile românești, apropo de companii românești - Databricks, fondată de doi români, e noua senzație în SUA, mai mult de jumătate dintre români iau decizii influențate de prieteni și familieUniunea Europeană a făcut obligatorie implementarea Digital Act Service de către Big Tech, investitorii în NFT-urile Bored Ape dau în judecată chiar și vedetele! 

Și bineînțeles, pe ici, pe colo o să-ți mai spunem și ce-am mai făcut noi la Upgrade 100. 😉.

Gata! Preview and promo moment over.

Audioletter și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

_____________

2. Linkuri menționate în Audioletter Update 1.1 sau trimiteri către sursele folosite pentru ilustrație audio:

_____________

07 Sep 2022ÎN CULISELE ȘTIRILOR TV. Despre MOGULI, SERVICII SECRETE și VIAȚA ÎN NOUA ZEELANDĂ cu SERGIU TOADER01:18:23

Antreprenorul tech Dragos Stanca discută la Upgrade 100 Live Talks – difuzat la Radio Guerrilla lunea de la ora 19:00 - cu Sergiu Toader, omul care a condus si a avut o contributie esentială la formatul Stirile ProTV în anii 90 (1994-2001), care a creat un nou model de televiziune de stiri în anii 2000, prin Realitatea TV (2004-2010), și care a lansat la Chișinău prima (și ultima) investitie românească în media din afara granițelor, PUBLIKA TV.

Desi a lucrat 20 de ani în media de la începutul anilor '90, Sergiu Toader a fost cu acest prilej în premieră într-un studio radio. El e, în prezent, antreprenor în industria de ospitalitate din Noua Zeelandă si, mai nou, autor al newsletterului „Sergiu’s Dishes” - pe care îl găsiți usor, pe Substack.

Despre culisele industriei TV si de ce crede fostul lider al stirilor pe care le-am consumat în anii 90 si 2000 la televizor că România e doar 50% democrație si că serviciile secrete locale au un rol nefast asupra societății, dar si cum e să o iei de la zero la „capătul lumii”, în dialogul de azi.

06 May 2020#62 SPECIAL: PODCAST DESPRE PODCASTING. Cu Robert Katai și Sergiu Biriș, la radio și mai ales online.01:36:16

În ediția aceasta am avut doar o scurtă discuție la Radio GUERRILLA, după care ne-am avântat într-o altă discuție vie, exclusiv aici, despre podcasting alături de omul de marketing si comunicare Robert Katai, unul dintre primii podcasteri via PODCASTUL LUI KATAI si cel mai activ promotor al genului și Sergiu Biriș, antreprenor în serie și realizator al podcastului despre antreprenoriat NEASCULTĂTORII.  De altfel, puteți asculta ediția asta pe toate 3 canalele - la Robert, Sergiu sau aici - , după preferințe ;) Povestim despre prezentul și mai ales viitorul industriei de podcasting din România, despre tendințe în contentul audio, despre Thindigital Podcats Network dar și despre business în general și motivație personală. S-a și râs, s-a și vorbit (foarte serios). Enjoy!

24 May 2023ORGANIZAȚII ANTIFRAGILE | Știința lucrului în echipă. Cu Cosmin Alexandru, speaker și trainer la IQ Digital Summit Cluj 01:03:44

Invitatul lui Marian Hurducaș este Cosmin Alexandru.

Are o experiență de peste 30 de ani ca antreprenor, CEO, consultant, team coach și lector. A înființat și condus GfK România, cea mai mare companie de cercetare de piață din țară apoi a oferit consultanță în branding, strategie și transformare organizațională. În ultimii ani s-a specializat în programe de dezvoltare a echipelor performante pentru organizații multinaționale și companii antreprenoriale locale folosind o metodologie creată la Harvard Univeristy.

Din 2012 predă un curs de leadership în programul de Executive MBA al Bucharest International School of Management, în parteneriat cu Maastricht School of Management, iar din 2016 e co-fondator, decan și team coach la prima facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei – The Entrepreneurship Academy.

Alături de asociata lui, Raluca Răschip, susține un podcast dedicat performanței în echipe, sub numele ⁠Teamology Institute⁠.

Subiectele din această ediție:

  • echipe și organizații antifragile - de altfel și titlul prezentării și traingului pe care Cosmin Alexandru îl va susține la IQ Digital Summit Cluj,
  • munca de la distanță și
  • rezistența la schimbare. 

“Echipe Și Organizații Antigragile” este totodată și numele Masterclass-lui susținut de invitat în cadrul Bucharest International School of Management. 


De ce să vii la IQ Digital Summit Cluj


Cel mai amplu IQ Digital Summit din serie va avea loc la Cluj pe 14 iunie. Îți poți rezerva bilet GRATUIT aici. Tot aici găsești agenda și numele experților internaționali care vor urca pe scenă. Printre numele prezente:

  • Martin Ford – cunoscut futurist și autor a patru cărți de referință legate de impactul tehnologiei în societate,
  • Paul Roetzer – autor a trei cărți importante în industria de comunicare, totodată fondator al Marketing AI Institute și
  • Olivia Gambelin – consultant, speaker și autoare în noul domeniu al eticii pentru inteligența artificială
  • Bogdan Putinică - general manager Microfost România & Moldova

IQ Digital Summit este un concept pe care Upgrade 100 îl dezvoltă alături de George by BCR de aproape 2 ani și care îl are drept partener de tehnologie, începând cu ediția de la Brașov, pe Vodafone. Ediția de la Cluj a fost posibilă și datorită implicării comunității Transilvania Digital Innovation Hub și a clusterelor Transilvania IT, AgroTransilvania și Mobilier Transilvan - le suntem recunoascători că pun umărul la transformarea digitală a României și a mediului său de business. 

24 Mar 2020#57 TECH vs COVID-19. Cum luptă comunitatea digital-tech-it din România cu pandemia.00:57:05

O editie speciala UPGRADE 100 Live prin care incercam sa aducem o doza de optimism, într-o perioadă tulbure. Comunitatea digital-tech-it din Romania s-a mobilizat și a lansat mai multe inițiative lăudabile. Trecem în revistă o (mică) parte din ele, în discuții cu principalii inițiatori.

Pe site-ul UPGRADE100.com/news găsiți detalii și linkuri spre proiecte.

29 Sep 2020#73 COPIII SI LECTIILE DE PROGRAMARE. Trebuie să învețe elevii să scrie linii de cod la fel cum învață alfabetul?01:01:09

Discutăm la UPGRADE 100 Live despre cât de important este - sau nu? - să ne orientăm copiii spre învățarea unor limbaje de programare. Este abilitatea de a înțelege si de-a scrie linii de cod esențială în lumea viitorului?  

  • Invitata lui Dragoș Stanca este Indira Abdulvoap - General Manager Logiscool.

Indira are un MBA la Maastricht School of Management Romania, a studiat și la The London School of Economics & Political Science, după ce a absolvit în România studii economice. A lucrat în industria alimentară, in zona software, apoi în general management si antreprenoriat.

Indira nu a venit singură, ci alături de 3 elevi Logiscool: Ilinca Meier (11 ani), Victor Teodorescu (12 ani), Maria Giurgea (13 ani).

  • Ediția podcast a emisiunii UPGRADE 100 este realizată în parteneriat cu Banca Transilvania și podcastul BT Talks.
  • Recorded live @ Radio GUERRILLA.
21 Jun 2021SPECIAL | Cyber Security 2: Centrul UE specializat se deschide la București. Ce facem cu el?00:31:52

România a câștigat recent cursa UE pentru a găzdui centrul de competențe cibernetice al Uniunii Europene.

Bucureștiul va fi locul de unde se va vedea cel mai bine orice nouă tehnologie care va avea un impact semnificativ asupra industriei de securitate cibernetică. 

Acest centru va avea la dispoziție sume record pentru cercetare și dezvoltare, iar motivul pentru care Uniunea Europeană alocă astfel de fonduri este pentru că vrea să devină lider în domeniu și, totodată, să-și protejeze cetățenii, interesele și rețelele.

Dan Cîmpean, directorul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT.RO, invitatul acestei ediții speciale UPGRADE 100 Live moderată de Marian Hurducaș, explică ce înseamnă acest centru pentru România, de ce este important pentru Uniunea Europeană, dacă va genera valuri în industria cyber security și dacă da, cam cât de mari vor fi.

Ediție podcast realizată în parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA și BT Talks.

25 May 2022DISRUPTION | Cum face industria fintech "deranj" în sistemul financiar-bancar01:08:35

Fintech, fără vreo exagerare, e în tot și-n toate. Unde-i rost de-o tranzacție online sau care folosește device-uri precum un telefon, brățară smart, inel - you name it - e rost și de-o interacțiune cu industria fintech.

N-a fost tot timpul așa, dar nici n-a devenit așa odată cu adopția masivă a internetului. A început odată cu apariția primului ATM, bancomat după cum îl știm noi, iar asta se întâmpla prin anii '60.

De atunci, însă, lucrurile au evoluat inimaginabil de mult. Și dacă te uiți de aici, din România, mai că ai zice că it escalated quickly. Dar nu, a fost un proces. Iar această nouă ediție de Upgrade 100 LIVE despre asta vorbește, despre cum a ajuns industria fintech să existe, despre cum tinde să democratizez sistemul financiar și cum a forțat sistemul bancar să se transforme digital.

Cine sunt experții Upgrade 100

În studio, alături de Marian Hurducaș, moderatorul acestei ediții:

  • Alexandru Cociu, co-fondator SmartFintech, laborator românesc de inovare în domeniul open banking, lansat la începutul anului 2019. Are experiență de peste 15 ani în domeniul serviciilor tehnologice, ceea ce spune el, i-a pavat drumul pentru a putea crea două dintre cele mai importante produse de open banking dezvoltate de un fintech local, și autorizate în premieră de Banca Națională a României: SmartPay - serviciul de inițiere de plăți, și Smart Accounts – soluția de interogare de conturi, lansată anul acesta pe piața financiară din România (dezvoltate pe tehnologii IBM, detalii în varianta podcast audio a Upgrade 100 despre avantajele pe care le aduc și cum funcționează ele).
  • Paula Costea, VP Product Manager FintechOS. Paula este pionier în arhitectura de banking digital din România. Are 15 ani de experiență în IT, dintre care ultimii cinci ani i-a petrecut la FintechOS - start-up în tehnologia financiară fondat de doi români, desemnat start-up-ul fintech al anului în 2020 - unde ocupă poziția de VP Product Management, Digital Banking. A fost implicată activ în proiectele de digitalizare a proceselor și produselor celor mai importante bănci din România. Și-a adus contribuția la inovația în domeniul financiar, respectiv la lansarea pe piață – într-un timp foarte scurt – a unor produse financiare digitale customizate, bazate pe date, construite în jurul nevoilor clienților.

Ce vei afla din acestă nouă ediție Upgrade 100 LIVE?

  • Cine poate face “fintech”?
  • A grăbit fintech transformarea digitală a bankingului?
  • Ce înseamnă directiva europeană PSD2 și ce prevede ea?
  • Ce aduce nou în România directiva PSD2, atât pentru consumatorul simplu, cât și pentru companii?
  • Ce înseamnă să faci o plată fără card? E posibil? Și cât de sigură e? Ce se întâmplă cu datele tale?
  • Unde e locul procesatorilor de plăți în noua configurație dată de fintech?
  • Inteligența Artificială cum și unde contribuie?
  • Ce este un roboadviser?
  • Inevitabil, transformarea digitală în sistemul bancare vine cu schimbări de organigramă. Cine va fi afectat și cine nu?

Upgrade 100 LIVE se întâmplă în fiecare luni de la 19:00, la Radio Guerrilla.

17 Dec 2018SPECIAL | Antonio Eram - MobilPay - Despre proiectul de impozitare a veniturilor din cryptomonede00:07:04
Parlamentul României si Ministerul Finanțelor vor să impoziteze veniturile realizate din cryptocurrencies. Care sunt implicațiile?
30 Jun 2022🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | Tot ce s-a întâmplat în IUNIE în digital, tech și startups00:29:44

Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României. Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, iar versiunea audio de Marian Hurducaș.

Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe upgrade100.com/subscribe.

Preview

În acestă ediție vorbim despre datele personale ale femeilor în contextul deciziei curții supreme americane în ceea ce privește avortul, deepfake și primul exemplu de amenințare reală, despre cum o companie din Cluj s-ar face vinovată de eșecul celui mai așteptat proiect din industria de gaming - Cyberpunk 2077 și, evident, despre ce-am mai făcut noi la Upgrade 100. Pentru că Luna iunie a adus și primele materiale de după primul eveniment cu public al Upgrade 100 post pandemie, care s-a petrecut în mai. 

Avem un speech excepțional susținut de primul antreprenor român autentic din tech, Radu Georgescu, urmat de o sesiune de Q&A moderată de Dragoș Stanca, cu întrebări primite in timp real din partea numerosului public care a asistat live, de pe scaunele Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași, la festivalul de idei care a întregit experiența IQ Digital Summit Iași by Upgrade 100 & George | BCR.

Adioletter și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

22 Jan 2019ÎN BULA MEA - #10YearsChallenge00:02:40

Comentariul începutului de an în social media: despre #10YearsChallenge.

21 Sep 2022DEEP TECH & ALGORITMI | Revoluția digitală se întâmplă oricum 01:09:01

În această nouă ediție de Upgrade 100 vorbim despre deep tech, inteligent automation, machine learning și reinforcement learning. 

Astfel că alături de invitatul lui Marian Hurducaș, care are inclusiv doctorat în AI, s-a făcut puțină lumină asupra tehnologiei din spatele tehnologiei sau tehnologia nevăzută, dacă vreți să fim puțin conspirativi.

Mai mult, dacă aveți un IMM sau faceți parte dintr-unul, nu plecați foarte departe pentru că vom aborda și subiectul Inteligent Document Processing și, mai mult, schimbul de date dintre companii care acum pare imposibil.

Așadar, invitatul ediției este Octavian Radu, co-fondator și CEO al Smart Touch Technologies, compania start-up de deep tech care va revoluționa modul în care companiile și organizațiile fac schimb de date.

Are o experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea de produse software și hardware și studii doctorale în AI. S-a specializat în tehnologii cloud și de virtualizare, design hardware digital, precum și Linux încorporat. Pana să fie antreprenor, Octavian a fost manager de dezvoltare și lider de program de inovare la Keysight Technologies.

Upgrade 100 Live Talks se întâmplă în fiecare luni, de la 19:00, la Radio Guerilla. 

17 Nov 2023AFTER BLACK FRIDAY 2023 | S-a maturizat piața? Răspunde Cristian Pelivan, director executiv ARMO01:10:48

Pe finalul săptămânii trecute (10 noiembrie) am avut Black Friday, festinul reducerilor la care au participat foarte mulți români atât online, cât și offline.

Au trecut deja 13 ani de la primul Black Friday importat în țara noastră și Marian Hurducaș crede că dacă ne uităm la cele mai noi cifre, putem spune că această mare campanie de discounturi a ajuns la maturitate. 

Invitatul lui - care se află în mijlocul retailului electronic local - Cristian Pelivan, directorul executiv al Asociației Române a Magazinelor Online, a venit cu insights și împreună au dezbătut evoluțiile din industria de comerț digital din România.



28 Nov 2024AUTOMOTIVE | Ce se întâmplă pe piața auto și de ce | Cu Mircea Meșter, Autocritica.ro și Mihai Tănase, Dacia România & Moldova01:20:09

Anul acesta producătorii auto, în special cei europeni, au ieșit în media să ne spună că piața a devenit dură şi că vor trebui luate decizii dificile.

Subiectul pe care Marian Hurducaș l-a ales pentru această ediție e complicat, cauzele situației actuale sunt multe - dar cea mai tare nucă e reprezentată de producătorii auto chinezi, japonezi şi sud-coreeni au o ofertă auto diversificată şi destul de echilibrată ca preţ.

Industria auto este foarte importantă pentru Uniunea Europeană și acum se află, cel puțin conform declarațiilor oficiale, la cotitură. Această industrie reprezintă peste 7% din PIB-ul Uniunii Europene și angajează cam 8% din forța de muncă din producție UE. Investește anual 59.1 miliarde de euro în R&D, 31% din totalul cheltuielor din acest segment al Uniunii Europene.

Guests: Mircea Meșter (Autocritica.ro) ; Mihai Tănase (Director de Marketing Dacia RO + MD)

Profilurile invitaților:

  • Mircea Meșter: jurnalist auto și sportiv;

  • Mihai Tănase: Marketing Director Dacia România & Moldova din August 2024;


    • Aproape 12 ani experiență în industria auto (Online Strategy Manager la BMW Group RO, Head of Digital la Groupe Renault)

    • Experiență anterioară la Bitdefender & agenția specializată pe Search Outrider din Danemarca -unde a avut drept client Toyota.

08 Jul 2020#69 Part 1 – TRANSFORMAREA DIGITALĂ a PROTV cu Robert Berza00:16:40

Robert Berza, în opinia mea unul dintre cei mai valoroși oameni de digital / tech din România, a adunat peste 18 ani de experiență, începând cu zona de media la CME – trust din care face parte și PROTV -, continuând cu e-commerce la Zoot, eMag și, acum, FashionDays.ro – unde e manager general.

Cam tot de 18 ani ne cunoaștem dar l-am prins greu așa că am împărțit discuția în 3 părți.

1. Media – despre transformarea digitală a ProTV

2. eCommerce – despre explozia FashionDays si efectele pandemiei

3. Future / Digital transformation – despre viziunea despre viitor

Puteți asculta o perspectivă unică: media și e-commerce cu multe date și gânduri super-valoroase. Enjoy!

Pocast prezentat de Banca Transilvania și BT Talks.

28 Apr 2021#97 VIZIUNEA LUI OCTAVIAN OPREA. Acum 5 ani, noul președinte al ADR era încă student.01:12:38

Un takeover al podcastului realizat de Radu Puchiu – co-fondator H.appy Cities, consultant în politici publice, open government și realizator al podcastului „Digitală-i Zarea”.

Invitat: Octavian Oprea noul președinte al ADR - Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei.

La doar 30 de ani, experiența profesională din CV-ul public al lui Octavian Oprea cuprinde:

- Manager -Wine Company –>  2014 – 2016

- Consultant implementare ERP - Elian Solutions SRL -> 2016

- Interface Country Lead - IBM -> 2017 - 2020

Octavian Oprea a studiat la Academia de Studii Economice din București (ASE) economie și management, între anii 2010 si 2016. Ce gânduri, ce planuri are, care e viziunea sa legată de digitalizarea României?

· O ediție prezentată de BANCA TRANSILVANIA – podcastul BT Talks

***

Vă recomandăm toată seria dedicată digitalizării administrației publice, pe www.UPGRADE100.live:

Ep. 84: Ciprian Teleman - Ministrul Digitalizării

Ep. 78: Adrian Dragomir – Termene.ro

Ep. 75: Alexandru Lăpușan – Zitec

Ep. 50 si 61: Sabin Sărmaș – ex-ADR

Ep. 52: George Anghel – Ghiseul.ro și Radu Puchiu – H.appy Cities

Ep. 46: Despre Open Government cu Bogdan Ivănel - Code 4 Romania si Mihai Matei - Geeks 4 Democracy

Ep. 14: Lucian Despoiu – Majoritas

***

31 Dec 2021🎧 AUDIOLETTER Dec. 2021: Cele mai importante știri din digital-tech ale lunii00:26:10
Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României.   Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, iar versiunea audio de Marian Hurducaș.  Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe upgrade100.com/subscribe.   AdioLetter și newsletter UPDATE 1.1 sunt prezentate de George - o inovație BCR. Alături de George te invităm și la IQ DIGITAL, un proiect media complex conceput de UPGRADE 100 - despre care poți afla totul aici.
11 Mar 2021#90 TAKEOVER. ELA MORARU, liderul Google & Youtube RO, realizează un episod special UPGRADE 100 Live01:14:55

Episodul de azi e realizat chiar de Ela Moraru, liderul biroului Google și Youtube în România.  

Invitații ei sunt Monica Cadogan / Vivre și Robert Berza / Fashion Days si eMag. O discuție despre tendințe în online, e-commerce, direcții-cheie în consum, leadership și viziune de business.  

Puteți viziona pe Youtube (min. 29:30) behind the scenes + o prezentare specială din Singapore, realizată de Doina Costache - Google, despre tendințele din cea mai avansată regiune din e-commerce și digital din lume.  

--> Ediție realizată în parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA - și podcastul lor, BT Talks 

--> Podcasturile noastre sunt UPGRADE100.live - găsiți linkuri acolo spre toate platformele audio.  Enjoy!

03 Jun 2022IQ DIGITAL SUMMIT IAȘI | De ce investim într-un concept hybrid media axat pe educația IMM-urilor00:25:26

Cătălin Lupoaie, B2B marketing manager în cadrul BCR, a fost unul dintre cei trei invitați ai lui Marian Hurducaș la ediția de luni, 30 mai, a Upgrade 100 de la Radio Guerrilla.   

Luna mai a fost una extrem de agitată în echipa Upgrade 100, însă această agitație n-a fost degeaba, ba chiar are și un nume: IQ Digital Summit Iași! Da, am scos IQ Digital, conceptul hybrid media pe care l-am dezvoltat și implementat alături de George - inovație BCR, în public, la propriu.  

În 25 de zile de la prima întâlnire pe acest subiect am reușit să aducem pe scenă nume sonore de experți internaționali și locali în transformare digitală, dar și doi miniștri care și-au dat mâna în 27 mai, pe scena Teatrului Vasile Alecasandri din Iași, și au promis că vor colabora de aproape pentru proiectele de digitalizare ale țărilor pe care le reprezintă: România și Moldova. Vorbim aici despre Sebastian Burduja, ministrul digitalizării din România, și Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizarea Moldovei. Acest panel numit Digitalizarea națiunilor a marcat și lansarea noului concept Upgrade 100, Digitalination, al cărui moderator este colegul nostru expert în e-guvernare, Radu Puchiu.  

Locurile disponibile pentru IQ Digital Summit Iași s-au epuizat cu 3 zile înainte de eveniment, însă am deschis o listă de așteptare pentru da tuturor ocazia să asiste la prezentările lui Jonas Kjellberg, co-fondator Skype, Richard van Hooijdonk, cunoscut futurolog, Radu Georgescu, primul antreprenor tech român transformat în investitor, dar și să afle cum business-urile locale din Iași reușesc să fie relevante chiar de la fondatorii lor.  

Urmează o serie cuprinzătoare pe iqdigital.ro cu ce s-a petrecut la Iași, deci nu plec foarte departe. Până atunci ne mai rămâne doar să spunem încă o dată: mulțumim, Iași!  

Upgrade 100 LIVE se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla.

26 Nov 2019#45 VIN ROBOȚIi! Despre automatizare si digitalizare. Este pregătită România pentru schimbările de pe piața joburilor?01:12:12

Despre viitorul Romaniei si al joburilor, intr-un context demografic si tot mai complex: populația țării scade și îmbătrânește, tehnologizarea și robotizarea cresc, o dată cu o piață globală a forței de muncă din ce în ce mai competitive. Ce joburi vor fi înlocuite, ce noi joburi vor apărea?

Invitați:

  • Ciprian Stanescu , futurist, co-fondator al „Social Innovation Solutions”, organizator Future Summit
  • Claudia Pedersen, Global Leading Consulting Director UiPath Romania

Dezbaterea continuă și pe pagina BRD Societe Generale de pe LinkedIn, AICI: http://bit.ly/2pKkbsM #ConversatiiDespreViitor

03 Feb 2023TECH FOR LIFE | Când tehnologia îți salvează zilnic viața fără ca tu să știi asta01:17:06

Vorbim în această ediție despre Tech for Life sau, pe românește, tehnologia care ne ține zilnic în viață fără ca măcar să realizăm asta pentru că pur și simplu e de la sine înțeles că trebuie să existe.

Nu discutăm despre domeniul medical, ci despre domeniul auto care datorită sau din cauza Tesla, depinde de tabăra în care ești, tinde să devină una cu industria tech. Nu la întâmplare a ales Marian Hurducaș acest subiect și acest domeniu, ci pentru că e pasionat de tech și mașini și a conștientizat două detalii importante: 1 că industria auto a devenit terenul de joacă preferat de industria tech pentru testarea de safety features, și 2 că dacă n-am avea tehnologia cu noi toată ziua și să ia decizii pentru noi în momentele critice, accidente de pe drumurile României ar fi mult mai multe. Pentru că da, accidentele din România ultimilor ani s-au redus pentru că parcul auto s-a înnoit și odată cu asta mașinile de pe străzi au devenit mai sigure.

S-au luat în conversație, evident, subiectele despre inteligența artificială și piloții automați.

Pe invitat Silviu Toma îl cheamă, e fondator Romania Driving Experience, singura echipă din România care are în componență exclusiv instructori de conducere defensivă acreditați de BMW Driving Academy - cea mai veche și importantă școală de conducere defensivă și sportivă din lume, fondată în anul 1977 în Germania. Silviu are ani de experiență în conducere defensivă și e trainer de 15 ani, cu începere din 2008.

09 Jun 2021SPECIAL | Digitalizarea și viitorul industriei auto cu Mihai Tănase - Groupe Renault și Dan Babu - MasinaPotrivită.ro. Host: Marian Hurducaș01:15:09

Digitalizarea industriei auto. Ce rol va avea mașina în viitor?

Ce ne si ce nu ne rezervă viitorul în ceea ce priveste segmentul auto? Sistemele de operare, electrificarea, digitalizarea unei industrii care până cum ceva vreme avea doar patru roți, motor și facilitate transportul din punctul A în punctul B, va face mașina să fie extensia telefonului? Sau extensia casei? Ori va fi HUB pentru IoT?

Câteva dintre întrebările la care Marian Hurducaș, gazda acestei ediții, a încercat să afle răspunsuri de la invitații săi, Mihai Tănase, Head of Digital & CRM - Southern Eastern Europe Cluster at Groupe Renault, și Dan Babu, fondator Mașina Potrivită, serviciu gândit pentru a face, practic, risk management când vrei să-ți iei o mașină second hand.

Cat de mare e locul de joacă?

Ca să setăm încă de la început dimensiunea industriei despre care vorbim, cel puțin la nivel european, e bine de știut că înmatriculările noi auto în UE, în 2020, sunt de peste 11.6 milioane. Pentru comparație, totalul parcului auto în România este usor peste 9.2 milioane, din care în București se regăsesc 1.2 milioane dintre ele.

Pandemie, semiconductori, e-commerce

Pandemia a creat probleme notabile industriei auto nu doar la nivel local sau european, ci la nivel global.

Criza semiconductorilor are șanse mari să nu vadă o rezolvare clară anul acesta, e-commerce-ul s-a accelerat iar Dacia a demonstrat că se poate vinde un număr mare de mașini chiar și online, ca oricare alt bun de la consum. Precomenzile pentru Daci Șpring au depășit numărul total de automobile electrice vândute în România în 2020. Cum a reușit echipa Dacia Renault performanța e explicat Mihai Tănase în timp discuției cu Dan Babu și Marian Hurducaș.

De asemenea, odată cu digitalizarea industriei, piața de second hand devine puțin mai ușor de înțeles. O mașină second hand cu foarte multă tehnologie încorporată e mai greu să ascundă vicii, a explicat Dan Babu, fondator Mașina Potrivită.

__Mihai Tanase. Head of Digital & CRM, GROUPE RENAULT, South East Europe

Mihai Tănase head of digital este un profesionist orientat spre performanță, cu experiență internațională în marketing online, digital media buying, CRM, precum și strategii de comunicare offline și online.

Are cunoștințe solide despre tehnologiile web interactive și sinergia acestora pentru a se adapta strategiilor digitale în continuă creștere centrate pe clienți. Crede cu tărie că fiecare companie, indiferent de dimensiune, trebuie să-și dezvolte abordarea în era digitală, indiferent dacă se concentrează pe marketing, publicitate sau CSR.

Educat în design și comunicare multimedia în Copenhaga, Danemarca, cu o perspectivă ambivalentă în codificarea pentru web, marketing online și managementul proiectelor, Mihai lucrează zilnic cu mass-media, sisteme de tracking și campanii de marketing - toate online.

Este specializat în toate ariile marketingului online, proiecte digitale corporate, CRM și în integrarea 360 a comunicării digitale în toate activitățile de marketing și comunicare.

__Dan Babu, fondator MASINA POTRIVITĂ

Dan a studiat prin alte tari, apoi a lucrat in Romania in multinationala si nu s-a simtit implinit. In 2011 a facut un salt fricos inspre antreprenoriat. Si din 2018 il vedem si pe youtube mai des unde vorbeste depre masini second hand.

Mihai Tanase - Head of Digital & CRM - S

__Podcast prezentat de BANCA TRANSILVANIA / BT Talks și înregistrat live în masarda RADIO GUERRILLA.

21 Jun 2022GAMING INDUSTRY | [Aproape] totul despre gaming și in-game advertising01:05:32

Știi pe câți bani a stat industria de gaming la nivel global? 195.65 miliarde de dolari! Și creșterea care urmează nu-i deloc de neglijat: 12,9% anual până în 2030!

Creșterea acestei industrii a luat-o la goană mai ales în pandemie, după cum a explicat și invitatul lui Marian Hurducaș, Toma Nicolau, fondatorul agenției de gaming advertisng GG Industry, în cadrul emisiunii Upgrade 100 Live.

Însă o cauză notabilă este și larga adopție a smartphone-urilor și totodată accesul facil la internet de mare viteză. La toate astea se mai adaugă creșterea popularității competițiilor de e-games cu premii colosale în bani, care la rândul lor au generat foarte mulți jucători profesioniști deveniți vedete plătite regește și căutate de branduri.

Potențialul industriei de jocuri electronice nu stă numai în faimă, bani și fani, ci și în educație, medicină, film, muzică sau advertising.

Pe ce se joacă lumea și unde

Segmentul de mobile este cel care a dominat anul trecut industria în proporție de 40% în termeni de "revenue share". Industria se așteaptă la continuarea creșterii și aici.

Ai zice că e cam game over cu consolele, dar nici vorbă. Apar mereu features noi, experiențe inedite ceea ce motivează gamerii să investească și în continuare aici. Drept urmare, offline gaming-ul a avut un total de 62% în 2021 din "devices". Bineînțeles, și va crește și vânzarea consolelor și a jocurilor destinate lor. Motivul în reprezintă oferta tot mai mare de jocuri multiplayer, dar și că au devenit niște instrumente foarte capabile de comunicare.

In-game advertising. Ce este

Pe scurt, in-game advertising este o nouă industrie clădită în jurul industriei de gaming. Prin soluțiile de in-game advertising orice brand are acces la modalități native de a expune brandul sau mesajul de brand într-un joc, fără se fie intruziv și deranjant. Iar asta se poate face inclusiv in timp real în cazul jocurilor online.

Și pentru că ThinkDigital a lansat în România ThinkDigital Gaming Network alături de Anzu, în prezent cel mai avansat sistem de tip „in-game advertinsing”, Marian Hurducaș a dezbătut și acest concept și alături de Dragoș Stanca.

Afli totul dacă dai play acestui episod. 

Această descriere conține date din studiul Video Game Market Size, Share & Trends Analysis Report By Device (Console, Mobile, Computer), By Type (Online, Offline), By Region (North America, Europe, Asia Pacific, Latin America, MEA), And Segment Forecasts, 2022 - 2030, realizat de Grand View Research și poate fi consultat aici.

27 Jan 2020#50 DIGITALIZAREA ROMÂNIEI. EXCLUSIV: Cine e și ce idei are Sabin Sărmaș, noul președinte ADR01:30:55

Corupție, incompetență, prostie, naivitate, birocrație, teamă. Toate la un loc ori câte puțin din fiecare. Acesta au fost ingredientele din vaccinul anti-inovație și anti-progres care ne situează acum, în 2020, pe penultimul lor în evaluările legate de gradul de digitalizare a României, evaluări realizate de Comisia Europeană. Avem vreo șansă să vedem o Românie Digitalizată care să aibă o relație normală cu cetățenii, online?

Invitat: Sabin Sărmaș – noul președinte al noii structuri numite ADR - Autoritatea pentru Digitalizarea României

Opinii și întrebări și de la:

  • Bogdan Ivănel - Code 4 Romania
  • Răzvan Atim - UiPath
  • Mihai Matei - Geeks For Democracy / ANIS
  • Alexandru Lăpușan - Zitec / ANIS
  • Radu Puchiu - Coaliția pentru Dezvoltarea Românieie / H.appy Cities

George Anghel - Ghiseul.ro / Asociația pentru Plăți Electronice

03 Feb 2020#51 FINTECH vs. BANKING. Startup-urile atacă și provoacă industria financiar-bancară tradițională.01:19:21

Mai multe startup-uri fintech au creat prima asociație profesională care apără interesele unei noi industrii: RoFin.Tech. Cine sunt și ce vor companiile care provoacă vechile modele de business din sistemul financiar-bancar?

Invitați:

Cosmin Curticapean - Board Member -  RoFin.Tech și  CEO / Founder - iFactor. Antreprenor cu peste 20 de ani de experiență, de la management, financiar la vânzări și marketing. A crescut afaceri de la 0 la cateva milioane în vânzări anuale și peste 100 de angajați. Cosmin este expert în servicii digitale și online.

Tudor Stanciu, Președinte RoFin.Tech și Co-fondator – Digital 2 Law. Implicat în lucrul cu companiile de tehnologie în ultimii 7 ani, Tudor a îmbrăcat, pe rând, sacoul de avocat  si manager dar și tricoul de inițiator de comunități antreprenoriale.

16 Mar 2024TECH LEADERS TALKS cu Dragoș STANCA | Invitat: Cosmin GEORGESCU, fondator ClusterPower01:15:22

UPGRADE 100 - TECH LEADERS TALKS cu Dragoș STANCA

- în avanpremiera IQ DIGITAL SUMMIT CRAIOVA - 28 MARTIE 

Invitat: 

COSMIN GEORGESCU - fondator CLUSTERPOWER


-> detalii despre summit pe iqdigital.ro/craiova

-> un material complex despre invitat, aici: https://bit.ly/4cdaDZu


  • În ultimii 20 de ani, Cosmin Georgescu a avut poziții-cheie în companii de infrastructură tehnologică din România

  • Cine e Cosmin Georgescu, dincolo de fondator si acționar unic al ClusterPower?

  • Cât de greu a fost să adune 50 de milioane de euro pentru investiția in ClusterPower?

  • Tendința psihologică a antreprenorului tech mediu cu ADN românesc e să nu intre în concurență cu giganți globali în domeniu. De ce un mare centru de date local, în România? 

  • Ce tehnologii cheie foloseste ClusterPower?

  • În ce stadiu este proiectul acum si ce va urma în viitorul previzibil?

  • În ce relație e cu autoritățile centrale si locale? Ce face bine România, acum, ce nu face ok - dpdv al jocului geopolitic din viziune tech?

  • În ce tabără vă aflați când vine vorba de accelerare sau grijă în viteza de dezvoltare a AI-ului? De ce?

  • Cum crede că se va rezolva criza cipurilor?

  • În ce tabără e vs. blockchains, sisteme descentralizate, Bitcoin vs. Altcoins.

  • Care e un mix investițional personal pe care îl recomandați - pondere investments între low risk - high risc?

  • Ce gen de muzică, literatură, film, podcasting preferă - recomandări pentru ascultători?

30 Apr 2023🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | Piața telefoanelor inteligente în (s)cădere liberă | Știrile tech din luna aprilie 202300:58:27

Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna august care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României. Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și versiunea audio de Marian Hurducaș. Producția semnată de Oliver Simionescu.

Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe upgrade100.com/subscribe.

Preview 

În această ediție vorbim despre piața de smartphones care e în al 7-lea trimestru consecutiv de scădere, cum automatizarea se întâmplă și-n sistemul medical, Acer intră și-n alte segmente de piață decât cel în care s-a afirmat, Intel încearcă să recupereze anii pierduți în dezvoltarea de cipuri pentru platforme mobile și face parteneriat cu ARM, iar NVIDIA bagă AI și-n cipurile pentru gaming. Twitter Inc. nu mai există, acum face parte din X Corp, Ultimate Fighting Championship și World Wrestling Entertainment au fuzionat, repararea telefoanelor devine usual business pentru consumatori. Advertiserii trebuie să plătească abonament dacă vor să plaseze reclame pe Twitter, Bing și Google au găsit variante de integrare a reclamelor și-n răspunsurile date de ChatGPT sau Bard. Primul prezentator TV generat de inteligența artificială se află în Kuweit și a generat deja dileme grele. 

Și bineînțeles, pe ici, pe colo o să-ți mai spunem și ce-am mai făcut noi la Upgrade 100. 😉.

Gata! Preview and promo moment over.

Audioletter și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

01 Mar 2022Rusia invadează Ucraina: Cyber Attacks, Fake News vs Tech for Good01:06:32

Suntem pe final de februarie și început de martie. Am trecut peste cea mai scurtă lună din an în care ne-amfi dorit să vorbim despre lucrurile clasice din tech and digital și să vă spunem că mare lucru nu s-a întâmplat.

Din păcate, însă, cea mai scurtă lună din an a dat omenirii și cele mai lungi nopți din ultimii câțiva zeci de ani. 

Februarie a fost marcată de invazia Rusiei în Ucraina, astfel că în această nouă ediție de Upgrade 100 LIVE am vorbit despre celălalt război, cel din digital.  Pentru că există unul și acolo și e bine să conștientizăm că această premieră a istoriei aduce și ce-a cincea dimensiune a unui război. Spre exemplu, ministrul ucrainean al Digitalizării a anunțat în weekend, pe Twitter, că pune bazele unei IT Army și a chemat toți oamenii care se simt capabili să facă parte din ea, să se alăture cauzei.

Am luat în discuție, așadar, 3 subiecte importante:

  1. Cyberwar sau, pe românește, războiul digital. Avem sau n-avem așa ceva la momentul realizării ediției din 28 februarie 2022, de la ora 19:00?
  2. Fakenews & digital ca parte a propagandei de război.
  3. Și tech for good. Avem initiațive în acest sens, inițiative care ajută oamenii aflați la răscruce și care primesc ajutor cu ajutorul tehnologiei.

Invitații lui Marian Hurducaș au fost:

  • Mihai Rotariu, Purtărtorul de cuvânt al Directoratului Național de Securitate Cibernetică a României,
  • Bogdan Botezatu, Director de Cercetare în Amenințări Informatice în cadrul Bitdefender și,

în studio, alături de el,

  • Bogdan Ivănel, CEO și co-fondator Code 4 Romania, ințiatorii dopomoha.ro, platforma destinată refugiaților care ajung în România și care, în mai puțin de 24 de ore a trecut de peste 100.000 de accesări. Mai sunt și alte inițiative care au ajuns la noi. Numim două dintre ele: refugees.ro sau unitado.com. Dacă considerați că trebuie date mai departe, dați-le.

Pe scurt, acest Upgrade 100 Live a fost despre cum poate face rău tehnologia, dar mai ales despre cum poate face bine.

Upgrade 100 Live se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla.

29 Mar 2023B.I. ÎN ADVERTISING | Cum pui creativitatea pe steroizi și-o transformi în acțiune tactică. Despre Tik Tok Index cu Irina Savu, Data Intelligence Director - Leo Burnett România00:55:18

Pe scurt, Leo Burnett și DATA Intelligence au lansat TikTok Index, unde poate fi măsurată performanța conținutului brandurilor pe această platformă. 
La larg, în această ediție de Upgrade 100 Live Talks s-a vorbit atât despre tech și cultură digitală, dar și despre business. De cele mai multe ori le și combinăm, cum vei descoperi și-n acest episod, de altfel. 


S-a lansat TikTok Index - detalii pe tiktokindex.ro - platformă care s-a "înțepat" în algoritmul TikTok și poate face analize de date suficient de bune cât să prevadă trenduri, tipuri. de content care vor prinde la public, content eficient sau ce mai face industria/ concurența clientului. 
Marian Hurducaș a încercat să afle de ce avem nevoie de asta, de ce nu sunt suficiente metricele platformelor, cât de curate și clare sunt datele, câte moduri de interpretare ai șamd.


Invitata sa: Irina Savu, Data Intelligence Director, Leo Burnett România. Are 18 ani de experiență in comunicare, dintre care 12 la Leo Burnett - care a și lansat TikTok Index. Ca strateg de comunicare, Irina Savu a acumulat know how atât de la client, cât si de la agenție. Din 2020 coordonează departamentul de Data Intelligence din Leo Burnett, poziție din care dezvolta soluții de date pentru peste 20 de clienți ai agenției.


Ar fi indicat să-i dai o ascultare mai ales care ești parte din industriile creative și chiar antreprenor. 

17 Dec 2018#10: TRENDURI în DIGITAL and TECH 2018-19. Cu Alex Negrea - Social Smarts si Adrian Seceleanu - ZF01:27:07
Principalele stiri si evenimente din digital si tehnologie din acest an si ce ne asteaptă anul viitor.
30 May 2023IDENTITATEA VIRTUALĂ | Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare, din punct de vedere uman și filosofic. Invitat: Mihnea MĂRUȚĂ01:05:04
Jurnalistul Mihnea MĂRUȚĂ a publicat o carte - considerată de critici duri, precum Cristian Tudor-Popescu, ca fiind excepțională - la granița dintre filosofie și tehnologie. Volumul apărut la Editura HUMANITAS are în spate o cercetare de câțiva ani și tratează problema impactului rețelelor web 2.0 în viața noastră, din perspectivă filosofică și sociologică. Proiectul e susținut de UPGRADE 100 - care vă invită să lecturați cartea dar și să vizionați seria de discuții dintre Dragoș STANCA și Mihnea MĂRUȚĂ - pe un site dedicat unde găsiți multe alte informații și resurse utile: www.IdentitateaVirtuala.ro Podcastul are si o versiune video - care va apărea curând pe canalul YouTube al UPGRADE 100. Acest podcast este o versiune editată a discuției purtate în direct la Radio GUERRILLA de Stanca și Măruță în seara zilei de luni, 29 mai 2023. Ascultare, vizionare și lectură plăcută - după caz ;)
07 Feb 2025RĂZBOIUL A.I. | Cum a recuperat China avansul SUA & ce înseamnă DeepSeek pentru Big Tech01:30:18

Fie că ne place sau nu, că acceptăm sau nu, conștientizăm sau nu… Inteligența Artificială a devenit o parte din viețile noastre de zi cu zi, așa că mișcările din industrie pot fi seismice și să ne afectează pe fiecare într-un fel sau altul.

Cel puțin după reacția burselor de capital, lansarea DeepSeek este nici mai mult, nici mai puțin de un asemenea cutremur. 

Astfel, în această ediție dezbatem ce înseamnă, de fapt, apariția DeepSeek pentru Big Tech - reprezentat de companiile de technologie americane, pentru startup-uri, și pentru viitorul lumii.

Pentru că make no mistake, fie că te interesează subiectul sau nu, fie că folosești sau ignori total această tehnologie, ce se întâmplă aici are implicații mari în modul cum se va desfășura viața ta într-un viitor mai apropiat decât crezi.

Invitatul lui Marian Hurducaș: Andrei Petreanu.

Este specialistul Upgrade 100 în Inteligență Artificială și, totodată:

  • Cofondator, RO AI Alliance - prima comunitate dedicată AI din Europa de Sud-Est, cu peste 5.000 de membri din multiple orașe din România (+ Chișinău);

  • Brain-waves.ai, companie autohtonă de A.I. care automatizează procese complexe pentru business-uri folosind modele fundaționale;

  • Head of AI, Realeyes - ad testing care măsoară atenția prin urmărirea reacțiilor feței, atenția la ecran și interacțiunea cu conținutul.

14 Oct 2021Industria tech între criză și bulă speculativă. Când ieșim din criza semiconductorilor01:19:34

Dacă în ultimul an ți-ai comandat un obiect care are cel puțin un procesor și o placă de bază, sigur ai dat mai mulți bani și sigur ai așteptat mai mult ca de obicei ca să-ți fie livrat. Și asta nu s-a întâmplat din cauza inflației sau a piedicilor din transporturi. 169 de industrii afectate, automotive nu se simte deloc bine Prima pe listă cauzelor principale e pandemia, a doua este criza semiconductorilor care a lovit majoritatea industriilor cum nimeni nu s-a așteptat. 169 la număr, dintre care în top trei cele mai afectate se regăsește industria auto.

În cea mai nouă ediție de Upgrade 100 Live moderată de Marian Hurducaș la Radio Guerrilla s-au analizat motivele din cauza cărora viața noastră devine zilnic mai scumpă și complicată. 


Invitați: 

Marian Andrei, realizator I Like It la ProTV

Dan Cadar, producător și host Zona IT la Youtube

Mihai Tănase, Head of Digital SEE Group Dacia Renault

Raul Junker, CEO Allengra, business românesc cu sediul în Oradea care activează în industria designului și producției de procesoare.


Cei doi analiști care cunosc foarte bine segmentul tech și ceilalți invitați, specialiștii fiecare în industriile în care activează, au adus și mai multă înțelegere asupra subiectului care începe să prindă tracțiune în discursul media românești și, totodată, au oferit informații in premieră în timpul ediției. 

Mihai Tănase a vorbit despre "war rooms" în departamentele care se ocupă de achiziții, Raul Junker despre bulele speculative din jurul procesoarelor. Semiconductorii, importanță strategică. Europa: 2% din felie.


Povestea procesoarele a fost principalul subiect dezbătut în această ediție de Upgrade 100 Live pentru că are importanță pe mai multe planuri: strategic din punct de vedere politic și de business, economic și chiar militar. De ce? Pentru că în afară de râuri, ramuri, cam toate au procesoare. Iată câteva cifre ca să înțelegem contextul. Din totalul segmentului de procesoare, 53% din piață se află în buzunarul TSMC, producătorul nostru taiwanez cel de toate zilele care a tăcut, dar a și făcut. Europa, deși are ownership și totodată monopol pe aparatura de producție a semiconductorilor, are o feliuță prin care vezi și dacă ești miop: de doar 2%. În ultimul an s-au promis și totodată alocat sume enorme de bani în direcția asta, dar ca să pui o fabrică pe picioare care să fie și funcțională îți trebuie niște ani buni, timp pe care nu-l prea ai la dispoziție în contextul dat. România intră în joc, dar timid Unde se află România în pie chartul ăsta? Nu suntem chiar atât de rău, suntem puțin mai sus de zero, ceea ce e mai bine decât… nimic. Allengra, reprezentată în emisune de Raul Junker, este în acest moment singura companie din România care lucrează un program de introducere și educare a copiilor în industria semiconductorilor. Acest program este în faza de pilot și integrează câteva școli din județul Bihor. 


Când ieșim din criza semiconductorilor? Probabil la finalul anului 2023.  


Varianta audio podcast a acestei ediții de Upgrade 100 este realizată în parteneriat cu Banca Transilvania. 

Următoarea ediție de Upgrade 100 Live se întâmplă luni, 4 octombrie 2021, de la 19:00, la Radio Guerrilla.

27 Jan 2023UPGRADE CAPITALISM | Raportarea de sustenabilitate: Modul în care se fac banii, la fel de important ca profitul01:06:15

Marile corporații au nevoie de un upgrade, de o schimbare a paradigmei după care funcționează? Poate exista capitalism etic? 

Raportarea nefinanciara se referă la raportarea informatiilor legate de performanța socială, mediu și guvernanța a unei companii, în afară de informațiile financiare tradiționale. Acest tip de raportare poate include informații despre practicile de angajare și diversitate, impactul asupra mediului, relațiile cu comunitatea și alte aspecte legate de responsabilitatea sociala a companiei. Scopul raportarii nefinanciare este de a oferi o imagine mai completa a performanței și impactului unei companii, în afară de aspectele financiare.

Invitata lui Marian Hurducaș este Cristina Bălan, Senior Partener în cadrul CSR Bootiq. Cristina este inginer, absolventă a Facultății de îmbunătățiri funciare și ingineria mediului (Universitatea de Științe Agronomice București). Are un masterat în marketing (ASE București) și unul în jurnalism și comunicare (London School of Journalism). Înainte de a deveni consultant în sustenabilitate (2013), a lucrat pentru Organizația Națiunilor Unite (1998-2012). Este formator ANC, trainer certificat GRI și GRI Certified Sustainability Professional. A fost primul specialist român, respectiv al șaselea din lume care a luat examul G4.

07 Oct 2019#38 DE CE EȘUEAZĂ STARTUP-URILE DIN TECH cu Bogdan Iordache – How To Web și Vladimir Oane – Innovation Labs01:11:28

Tema săptămânii: De ce eșuează 9 din 10 startupuri din tehnologie lansate în România și ce e de făcut să-ți mărești șansele de-a ajunge, dacă nu următorul UiPath, atunci măcar o companie funcțională, care să genereze profit ori care să ducă la un exit bun.

Invitați: Doi tineri veterani activi în ecosistemul de startups, proiecte noi și investiții tech din România: Bogdan Iordache și Vladimir Oane.

· Bogdanorganizează de ani buni HowToWeb, eveniment dedicat startupurilor din România și din regiune, este partener în GECAD Ventures, fond de investiții în tehnologie inițiat de Radu Georgescu, este si co-fondator al TechHub Bucuresti, a lansat MVP Academy – accelerator pentru startupurile din tehnologie iar, în trecut, a fost Investment Manager la 3TS Capital si a fondat și vândut ulterior Conectoo, un serviciu de e-mail marketing achiziționat de agenția Conversion.

· Vladimir are de asemenea o vastă experiență atât în antreprenoriatul tech din România cât și ca membru foarte activ în susținerea startupurilor, fiind președintele al boardului Innovation Labs, co-fondator al aplicației DeepStash, precum și advisor în boardul unor companii precum 2Performant ori Smartree. În trecut, Vladimir a fondat și vândut spre Hootsuite proiectul uberVU, lucrând apoi ca product manager la Hootsuite iar, în pre-adolescență, adică acum mai bine de 10 ani, a lansat și alte proiecte – de exemplu, îmi amintesc de CaptainGO.

25 Nov 2022AFTER PARTY | Momente și cifre de după IQ Digital Summit Brașov & Black Friday01:06:44

Salutare și bine că te-am regăsit la o nouă ediție de Upgrade 100 Podcasts!

Are la bază emisiunea Upgrade 100 Like Talks care se întâmplă în fiecare luni la Radio Guerrilla, de la ora 19:00. 

Această ediție are două părți și e împărțită după cum urmează:

1. Prima parte a fost alocată de Marian Hurducaș - moderator și host - unei retrospective de IQ Digital Summit Brașov pentru să săptămâna trecută echipa Upgrade 100 a pus literalmente în scenă a treia partea cu public am poveștii IQ Digital care a început anul trecut, pe vremea asta, într-un studio TV; pun pariu că ai cam uitat că acum un an încă mai aveam reguli stricte pandemice. 

Radu Puchiu, colegul din Upgrade 100, moderator Digitalination și expert e-guvernare a fost în studio și alături de Marian a făcut un review al ideilor care merită date mai departe după ce au fost expuse de către speakerii Andreas Ekstrom, jurnalist tech și autor de carte, dau ca referință The Google Code, Iulian Stanciu, președinte executiv eMag, Sergiu Manea, CEO BCR și Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România, Matthew Griffin, futurologul care vrea vrea să și repare viitorul nu doar să-l prezică, primarul Brașovului, Allen Coliban, Sabin Sărmaș, președintele comisiei de IT & C din Camera Deputaților și, au mai fost pe scenă Ionuț Țața, antreprenor și consultant în inovare alături de 5 alți antreprenori locali care fac segmentul de business brașovean să se învârtă. 

2. A doua parte a fost rezervată noii noastre sărbători naționale: Black Friday! Din primele date pare că românii au fost mult mai cumpătați anul ăsta cu achizițiile față de anii precendenți. Raluca Radu, country manager Answear.ro,  s-a alăturat discuției din studio și a explicat cum au arată cifrele din acest an de Black Friday chiar din mijlocul evenimentelor.

Upgrade 100 Like Talks care se întâmplă în fiecare luni la Radio Guerrilla, de la ora 19:00. 

31 May 2022🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | Tot ce s-a întâmplat în MAI în digital, tech și startups00:27:37

Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României. Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, iar versiunea audio de Marian Hurducaș.

Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe upgrade100.com/subscribe.

Adioletter și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

31 Mar 2020#58 Publicitatea în vremea pandemiei: ce trebuie să facă brandurile în plină criză?00:41:49

Traim vremuri ciudate, nemaintalnite. Și, până acum 3 luni – de neimaginat. Nu doar pentru noi, ca indivizi, ci si pentru branduri.

Pentru ca vremurile sunt exceptionale si pentru ca multe companii sunt derutate si se intreaba ce sa faca in perioada aceasta, daca e bine sau nu sa continue cu campaniile de publicitate. Branduri majore, precum Coca-Cola, au anunțat deja că pun „stop” tuturor campaniilor media: o greșeală, spun experții.

UPGRADE 100 analizează în ediția #58 impactul pandemiei COVID19 in industria de comunicare, pornind de la studiul facut de una dintre cele mai mari companii de comunicare din lume: Group M.

Citeste mai mult aici: www.UPGRADE100.com/news

23 Jun 2020#67 MURDAR. Primul podcast fiction. O discuție despre viitorul conținutului audio în format digital00:55:17

Invitați: Marian Hurducaș / Marketing Expert și Tudor Marciu / Sound Designer


Explorăm reacțiile după lansarea primul "film fără imagini”, un serial audio de ficțiune numit MURDAR - după o idee a lui Dan Fințescu.

Cum va evolua conținutul audio în format digital și ce tendințe vizibile sunt în domeniu?

Episoadele integral pe www.MurdarPodcast.ro


O producție realizată în parteneriat cu Banca Transillvania și BT Talks.

16 Dec 2020#82 CUM LISTEZI O COMPANIE TECH LA BURSĂ. Despre 20+ ani în piața de digital cu Dorin Boerescu - CEO 2Performant01:06:15

Dorin Boerescu e unul dintre primii antreprenori cunoscuți din digital și tehnologie de la noi, cu peste 20 de ani experiență. Deci mă face să mă simt bine, nu mai sunt cel mai experimentat om din studio ;) 

A fondat sau condus companii de publicitate de pe piața locală preecum Speed Promotion (acum Godmother), Hyperactive (acum parte a grupului Initiative) dar acum 10 ani a devenit fascinat de marketingul afiliat, după ce a descoperit  2Parale în calitate de... afiliat.

A preluat apoi managementul și pachetul cel mai mare de acțiuni din ce este azi compania 2Performant –> proaspăt listată la Bursa de Valori Bucuresti pe piața AeRO. Dorin e și speaker și trainer în zona marketingului afiliat, este mentor al Entrepreneurship Academy, găsiți pe UDEMY chiar și un curs realizat de el.

>> Recorded @ RADIO GUERRILLA

>> Ediția podcast UPGRADE 100 Live e posibilă datorită partenerilor de la Banca Transilvania și al lor podcast BT TALKS

>> Link clip Mercedes Benz EQV, aici.

07 Jul 2021SPECIAL | Digitalizarea industriei muzicale. Invitată: Anca Lupeș. Host: Marian Hurducaș01:22:51

Anca Lupeș este primul român care a absolvit un master în music business la Berklee College of Music din Boston și, totodată, singurul român invitat să facă parte din juriul de experti internationali ai Eurovision Germania încă din anul 2018.

Activă în industria din care face parte încă de pe la începuturile modernizării ei, am auzit și despre eticheta “profa vedetelor”.

Anca Lupeș, invitata lui Marian Hurducaș la UPGRADE 100 Live & Podcast este și fondatoarea primei conferințe despre industria muzicală din România, “Mastering the Music Business”.

Un podcast oferit de Banca Transilvania și podcastul BT Talks.

01 Nov 202430 DE ANI de ANTREPRENORIAT în ROMÂNIA | O radiografie detaliată cu Florin Ilie, ING Bank & Valentin Suciu, Jam Session01:18:25

Profil de Antreprenor 2024 - O radiografie detaliată a climatului antreprenorial din România. Studiul se bazează, în premieră, pe teritorializarea și analiza datelor publicate de Ministerul Finanțelor și Registrul Comerțului pentru a oferi o imagine cât mai clară a evoluției mediului antreprenorial din ultimii 30 de ani. Studiul este realizat de Impact Hub Bucharest, Startarium și Datable, cu sprijinul ING Bank România. Analiza și-a propus să descifreze dinamica complexă a pieței de afaceri din România, utilizând datele extensive furnizate de Ministerul Finanțelor și Registrul Comerțului. Prin metodologii moderne și elemente geografice, demografice și de finanțe publice, s-a construit o perspectivă comprehensivă asupra evoluției firmelor, de la începutul anilor '90 până în prezent. Ideile principale care se desprind din acest studiu: 📌 În ultimii 15 ani, veniturile companiilor din România au crescut de 6,5 ori, ajungând la peste 2.600 mld. lei, în timp ce profiturile lor s-au majorat de 10 ori. 📌 Urban vs. rural în antreprenoriat. București concentrează 37% din totalul profiturilor în România. 📌 20% din companiile înființate în 1990 sunt active în 2024. Durata medie de viață a unei companii în România: 11 ani. 📌 Industria prelucrătoare și comerțul generează 60% din veniturile totale. Sectorul construcțiilor a ajuns la 9%. Invitații lui Marian Hurducaș: 👉🏻 Florin Ilie, Head of Business Banking, ING Bank România. Florin s-a alăturat echipei ING în 2004. El a fost director financiar al diviziei de Retail, șeful departamentului de piețe de capital, director de strategie al băncii, șeful departamentului de piețe financiare din România si Head of Wholesale Banking. Este co-fondator al Institutului Aspen Romania și al Clubului Harvard pentru România și Republica Moldova. Anterior a fost membru în grupul de lucru al Prim-Ministrului pentru Strategia Economică Națională pe Termen Mediu, dar și în Comitetul de Indici al Bursei de Valori București, Asociația Trezorierilor, Asociația Analistilor Financiar-Bancari, Asociația Piețelor Financiare. Este profesor de finante, strategie si comunicare la Bucharest International School of Management, Aspire Academy, ASE București, Maastricht School of Management și Harvard University. A efectuat analiza cost-beneficiu pentru proiecte finanțate de UE în valoare de peste 1 miliard de euro. 👉🏻 Valentin Suciu, COO și co-fondator Jam Session Agency. Și-a început cariera în publicitate în urmă cu 27 de ani, după ce a absolvit jurnalismul și a realizat câteva proiecte premiate de film documentar. A co-fondat Jazz în 2012, prima agenție independentă din România care a câștigat aur la Cannes. Apoi, în 2021, a continuat să pună bazele Jam Session, cea mai premiată agenție independentă românească de astăzi. Are o vastă experiență în lucrul cu aproape toți clienții majori de pe piața românească. Pledează pentru construirea de branduri cu impact real asupra oamenilor, nu doar asupra clienților. De asemenea, are experiență ca regizor. S-a aflat în studio ca antreprenor și totodată ca profesionist care a lucrat de-a lungul timpului cu antreprenori și a fost martor al schimbărilor mediului de business din România.

15 Sep 2021Jurnalism și noile tehnologii. Salvează web 3.0 știrile de interes public?01:24:18

Pentru că explozia tehnologiei care a adus și la explozia canalelor media și a tuturor posibilităților de divertisment și informare - Youtube, TikTok, Instagram, Twitch, Netflix, HBOGO etc - s-a suprapus peste „old media” și a redus dramatic timpul fizic disponibil pentru informare pe subiecte „plictisitoare” precum alegeri, propuneri legislative, sociale etc.

Drept urmare, decizia de vot e luată tot mai des pe bază de criterii superficiale care sunt în strânsă legătură looks, tone of voice, capacitatea de manipulare samd.

Întrebări la care am căutat răspuns:

Mai are presa vreo șansă de izbândă în acest climat? Poate găsi noi modele de business și noi canale de venit pe măsură ce internetul intră în următoarea fază de dezvoltare odată cu dezvoltarea tehnologiei blockchain?

Web 3.0 vine cu perspective noi asupra lumi în care trăim, dar întrebarea care va rămâne pentru o democrație funcțională, pentru adevăr, este dacă jurnalismul se poate adapta, dacă-și poate consolida poziția în societate, dacă se poate finanța singură și dacă-și poate păstra principalele două rolului: de infomare și educare.

Invitați:

Arina Ureche |BRAT

Vladimir Oane | Deepstash

Sebastian Cochinescu | Tailpath

Beniamin Mincu | Elrond Network

—-

Acestă dezbatere face parte din proiectul EIDOS Talks e o co-producție UPGRADE 100 și EIDOS Foundation realizată cu sprijinul UniCredit Bank și al reprezentanței Comisiei Europene în România. Toate episoadele publicate până în prezent pot fi vizionate pe eidostalks.org.

Din același demers a făcut parte și seria de expoziții World Press Photo 2021, ediția a 10-a din România – care s-a desfășurat anul aceasta la București, Cluj și Timișoara.

Proiectul urmează a se derula pe tot parcursul acestui an, prin publicarea unor dezbateri pe teme importante și va cuprinde și alte evenimente legate de starea libertății de exprimare și a jurnalismului cu impact social în România, în contextul exploziei și evoluției unor fenomene cu impact negativ precum dezinformarea, fake news și manipularea prin platforme tehnice și metode tot mai complexe.

EIDOS Talks este un demers sprijinit și de parteneri instituționali precum Ambasada SUA în România, UNICEF în România, British Council România, rețeaua de Institute Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene, Institutul Francez din România la București, Centrul Cultural Clujean și de mulți alți parteneri media.

15 Dec 2022DIGITALINATION | Marjut Akola, ambasadoarea Finlandei în România: Nu am mai fost de 15 ani la un ghișeu00:41:58

În această ediție specială de Upgrade 100 Live Talks vorbim pe marginea celui mai nou episod de DIGITALINATION by Upgrade 100 si Aspen Institute Romania despre ce face prima clasată la nivel european: Finlanda. 

Am încercat să aflăm care sunt secretele țării care ocupă în acest moment prima poziție în Digital Economy and Society Index/ DESI – clasamentul UE în ce privește digitalizarea (cel în care România ocupă – deocamdată, sperăm – ultima poziție!) – Finlanda.

Colegul Radu Puchiu, expert e-guvernare și moderatorul seriei Digitalination, a avut-o drept invitată invitată pe Marjut Akola, Ambasadoarea Finlandei în România. Astfel că discuția începută cu Laura Eiro, persoana resposabilă cu digitalizarea Finlandei, cu care Radu a discutat în cel mai nou episod de Digitalination, a fost extinsă cu o sesiune de debate despre digitalizarea Statului Finlandez și ce putem noi învăța din asta chiar cu ambasadoarea Finlandei în România. 

Pe scurt, ce face Finlanda ca să fie prima și ce poate învăța România de la ea în transformarea digitală?

  1. Organizare în "exces".
  2. Abordare tactică, susținere financiară. Buget: 500 de milioane de euro.
  3. Cum de este prima în DESI? Unul dintre răspunsuri: NOKIA.
  4. Serviciile publice sunt deja la alt nivel: nu doar digitalizate, ci și automatizate.
  5. Finlanda investește mult în securitatea cibernetică.
  6. Finlanda are deschidere spre colaborare și ajutor.

Rezumatul complet al discuției cu Laura Eiro și ideile principale se regăsesc în format multimedia pe digitalination.ro.

Upgrade 100 Live Talks are loc în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla. 

21 Sep 2023TECH LEADER TALK cu Irina PENCEA, noul Manager General eMAG. În dialog cu Dragoș Stanca.01:10:08

Cine e si cum gândește noul general manager eMAG, Irina PENCEA.

Fost om-cheie în industria de advertising, cu un CV care începe ca angajat acum 20 de ani la D’arcy România, apoi la Odyssey, antreprenor apoi începând cu acum un deceniu, la JAZZ si, ulterior, JAM SESSION, după care din nou angajat – întâi, ca director de marketing în 2022 si iată, rapid apoi, director general al eMAG, liderul local al pieței e-commerce.


O discuție care pornește de la om spre business - cine e Irina PENCEA, ce viziune are și ce planuri are eMAG azi. Cum "stă" și încotro se îndreaptă liderul pieței de e-commerce din România.

31 Jan 2022🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | Un ianuarie agitat în industria tech, pe bursă si în crypto...00:28:24

Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României.   Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, iar versiunea audio de Marian Hurducaș.  

Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe upgrade100.com/subscribe.   

AdioLetter și newsletter UPDATE 1.1 sunt prezentate de George - o inovație BCR. Alături de George te invităm și la IQ DIGITAL, un proiect media complex conceput de UPGRADE 100 - despre care poți afla totul aici.

20 Apr 2021#96 SUPERSCRIERI 2021. Despre jurnalism în epoca clickbait și publicitatea online făcută în mod iresponsabil. 00:53:18

Dragoș Stanca discută cu jurnalistul român Marius Comper - editor al NewsNow și membru al juriului Superscrieri - despre impactul social al presei de calitate și responsabilitatea marilor branduri, agenții de media și a noastră, a tuturor, pentru un mediu informațional mai sănătos. Podcast prezentat de Banca Transilvania - BT Talks.

04 Nov 2020#78 DIGITALIZAREA DATELOR PUBLICE. Business intelligence "Made in Romania" cu Adrian Dragomir, TERMENE.ro 00:54:48

▶️ PLAY să aflați în primele 30 de secunde ce ne așteaptă în 2021. Decideți, apoi, dacă merită ascultat în continuare. Deal? ;)

Vorbim despre starea economiei, așa cum se vede dintr-un tool de business intelligence care adună date despre companii din cele mai diverse surse, despre cum crești un startup fără un model de business clar din prima zi, despre cum gândește și ce îl inspiră pe un antreprenor de la care aflăm uneori lucruri pe care ar trebui să ni le comunice promt minunatul nostru stat (și care a dezvoltat un tool care arată situația fiecărei companii din România și a fiecărui acționar mai clar decât știm, uneori, din propria firmă ;)). 

Serios: tu știi ce scor de încredere sau ce capacitate de plată are compania ta sau compania pe care lucrezi ori cu care ești pe punctul de a semna un nou contract? Oh, well...  Invitatul din acest episod... știe.

▶️ Meet Adrian Dragomir –> consultant de business și unul dintre fondatorii Termene.ro

Un om cu peste 20 ani experiența în mediul online unde a dezvoltat soluții de business intelligence si risc management menite să ajute companiile să aibă acces la informații financiare și juridice esențiale: date despre companii și acționarii acestora, seriozitatea în plata facturilor și serviciilor, solvabilitate și multe altele. Un antreprenor implicat și în alte proiecte, precum The Story Tailors sau Memo Academy

▶️PODCAST edit în parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA ▶️RECORDED LIVE @ RADIO GUERRILLA

25 Mar 2019#20 VIDEO GAMES MADE IN ROMANIA | Cu: Catalin Butnariu - RGDA si Dan Dimitrescu - KillHouse Games01:12:10

Focus pe jocurile video si rolul si locul României într-o industrie care adună, pe plan global, venituri care se apropie de 150 de miliarde de dolari (adică mai mult decât industria muzicală si cea de film la un loc). 2.3 miliarde de oameni se joacă cel puțin un joc, adică 30.2% din totalul populației planetare de 7.6 miliarde.

Invitati:  Catalin Butnariu - Presedinte Romanian Game Developers Association si Dan Dimitrescu - co-fondator KillHouse Games.

- Cătălin - lucrează ca si Head of Corporate Development la Amber, un studio independent care produce jocuri, după 10 ani petrecuți la Gameloft, si este de asemenea implicat în Carbon Incubator, un proiect menit să ajute dezvoltatorii din estul europei să se lanseze global. Cătălin este si organizator al Dev.Play, un eveniment dedicat industriei de gaming, care are loc la Bucuresti.

- Dan – a lucrat, înainte să co-fondeze KillHouse Games, 8 ani la Ubisoft, dar si la studiouri mai mici, fiind un game designer respectat.

04 Feb 2019ÎN BULA MEA - Despre cum devine virală o non-stire00:03:48

Care a fost principalul subiect de dispută în social media la final de ianuarie si inceput de februarie 2019

11 Nov 2020#79 VIITORUL BANKINGULUI cu Sergiu Neguț - co-founder @ FintechOS01:03:01

Discutăm despre banking și viitorul banilor, despre digitalizarea serviciilor financiare și de asigurări, despre viziunea și misiunea unui startup de success Made in Romania care a reușit să se extindă deja în 20 de piețe de pe 4 continente.

Cu: Sergiu Neguț, Co-Founder, FintechOS

Antreprenor, angel investor, speaker, decan asociat la Maastricht School of Management. A lucrat în roluri diverse, având ca element central zona de creștere a companiilor; growth strategies, în antreprenoreză. E co-fondator al FintechOS unde coordonează strategia în zona financiară și relația cu investitorii, HR si zona de operațiuni.

Sergiu mai e implicat și în proiecte precum 2Performant, Softelligence, EuroIT Group, Romanian Business Leaders and more.

Podcast edit realizat în parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA

05 Jun 2024VIITORUL CU A.I. SEARCH | Zero click, zero trafic, zero... business? | Cu Horia Neagu, expert SEO, și Mihai Ghiduc, jurnalist01:10:37

Majoritatea business-urilor se bazează pe SEO, click-uri și trafic pe site. Dacă le iei aceste instrumente, nici business-urile acestea nu mai există,  pentru că nici brandingul, nici poziționarea lor nu există.

Iar Inteligența Artificială combinată cu Search cam asta prevestește: zero click și zero trafic. 

Dar nu doar afacerile vor fi afectate, ci și instituțiile media și de presă. Și mai departe democratia.

Invitații lui Marian Hurducaș:

  • Mihai Ghiduc, jurnalist. E redactor șef mindcraftstories.ro unde abordează consistent subiecte tech. În unul dintre cele mai noi materiale face o mică analiză și pe dilema “ce-o să se întâmpla cu presa după implementarea AI search”. 
  • Horia Neagu, SEO expert și fondator Napoleon Digital, agenție specializată în Search Engine Optimisation.

Cum va arăta viitorul cu AI Search? Asta am încercat să aflăm în această ediție de Upgrade 100 Live Talks.

18 May 2020#64 IMPACTUL PANDEMIEI ÎN PUBLICITATE și TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AGENȚIILOR - cu Teddy Dumintrescu și Alexandra Dimitriu - PUBLICIS Groupe01:26:16

INVITATI:

Teddy Dumitrescu, CEO Publicis Groupe Romania

· A înființat una dintre primele agenții de publicitate din România în 1994, ulterior achiziționată de Publicis Groupe. Astăzi, Teddy este CEO Publicis Groupe Romania, cel mai mare grup de comunicare din România care operează sub deviza Power of One, cu peste 400 de profesioniști în comunicare.

Înainte de Publicis, Teddy a lucrat ca producător de radio și TV la Televiziunea Națională Română (1991-1993) și la Radio ProFM (1992-1993).

Alexandra Dimitriu, Chief Media Officer Publicis Groupe România

· Alexandra este Chief Media Officer Publicis Groupe România și coordonează activitățile tuturor brandurilor de media din Grup: Zenith, Starcom și Spark Foundry. Până anul trecut, Alexandra a ocupat, din 2012, poziția de Managing Director Starcom România.

De-a lungul unei cariere începute acum 15 ani, tot în Starcom, Alexandra a supervizat, în calitate de account director, activitatea de media a unor clienți de calibru, cum ar fi contul P&G, coordonat integral pentru România, dar și pentru alte 7 țări din regiune.

SUBIECTE ABORDATE:

  • - Cât de tare a fost impactat cel mai mare grup de agenții de publicitate din piață de criza economică si sanitară: cum s-ar reorganizat, ce iși sfătuiește clienții, cum a accelerat digitalizarea
  • - Ce predicții fac cei doi profesioniști ai industriei pentru ce va urma, ce sfaturi dau companiilor, chiar și startupurilor și celor aflați la început?
  • - De ce vedem reclame și de ce clienții continuă să comunice în medii discutabile din punct de vedere al conținutului?
  • - Și cea mai delicată întrebare: având în vedere automatizarea proceselor de tranzacții în zona media – simplu si pe inteles: dai cu cardul si pornesti campania pe facebook – mai există viitor pt o agentie de media sau e un model de business expirat?
  • - Doar pt ascultătorii podcast, subiecte mai profunde: noi medii de comunicare, cifre și date de piață, chestiuni mai tehnice precum și detalii despre cum s-a digitalizat total grupul Publicis si cum continuă transformarea digitală.
08 Apr 2019#22 REALITATE VIRTUALĂ, AUGMENTATĂ, MIXED REALITIES, HOLOGRAME | Adrian Posteucă - Concept Factory00:59:19

Despre realitatea virtuală, augmentată si mixtă. Invitat: Adrian Posteucă, owner Concept Factory si curatorul secțiunii de VR/AR/MIXED REALITY la iCEE.fest – festival dedicat transformărilor aduse de era digitală care va avea loc la Bucuresti în 13 si 14 iunie 2019.

08 Jul 2020#69 Part 3 – DESPRE VIITORUL TEHNOLOGIEI cu Robert Berza00:19:41

Robert Berza, în opinia mea unul dintre cei mai valoroși oameni de digital / tech din România, a adunat peste 18 ani de experiență, începând cu zona de media la CME – trust din care face parte și PROTV -, continuând cu e-commerce la Zoot, eMag și, acum, FashionDays.ro – unde e manager general.

Cam tot de 18 ani ne cunoaștem dar l-am prins greu așa că am împărțit discuția în 3 părți.

1. Media – despre transformarea digitală a ProTV

2. eCommerce – despre explozia FashionDays si efectele pandemiei

3. Future / Digital transformation – despre viziunea despre viitor

Puteți asculta o perspectivă unică: media și e-commerce cu multe date și gânduri super-valoroase. Enjoy!

Pocast prezentat de Banca Transilvania și BT Talks.

08 Jul 2019#32 INVENTATOR si ANTREPRENOR la 10 ANI - Ediție Specială UPGRADE 100 cu Andrei Tudor01:12:49

Despre pasiunea pentru tehnologie, cum vede un copil precoce reforma necesară în educație și de ce abia așteaptă să plece din România. Îl puteți vedea pe Andrei Tudor si la TEDxBucharest, aici - asta după ce s-a lansat cu succes la iCEE.fest în 2018.

17 Feb 2020#53 CONTROVERSA TAXĂRII GOOGLE ȘI FACEBOOK vs. AJUTOARE PENTRU PRESĂ01:22:24

27 de parlamentari de la PSD, PMP si ALDE, la inițiativa lui Valeriu Steriu - PSD, au ieșit pe piață cu o idee: să scutim de impozitul pe venit angajații din presă.

Unii au sărit în sus, revoltați că e afectată credibilitatea breslei. Alții zic că e un bun început – de ce industria IT, de exemplu, sau constructorii să aibă acest beneficiu și industria de media nu?


La UPGRADE 100 Live & Podcast dezbat problema cu oameni-cheie din industrie și lumea politică:


În studio:

Lucian Romașcanu – senator PSD

Orlando Nicoară–  antreprenor, owner media (News.ro, Profit.ro etc)

Petrișor Obae– analist media și fondator Pagina de Media


Alți invitați:

· Cătălin Tolontan – director editorial Ringier

· Sergiu Toader – creator al Stirilor Protv si al Realitatea TV

· Claudiu Pândaru – jurnalist Digi 24, co-fondator Republica.ro

· Cristian Pantazi – co-fondator G4Media

· Victor Ciutacu – jurnalist România TV


Podcast prezentat de Banca Transilvania și BT Talks

18 Feb 2019#15 UBER vs TAXI si Viitorul Transportului Urban: Alexandra Corolea / UBER si Andrei Frunză / CLEVER01:29:29

UBER vs TAXI si Viitorul Transportului Urban cu Alexandra Corolea / UBER si Andrei Frunză / CLEVER. Plus reprezentanții companiilor de taximetrie.

14 Jul 2020#70 DIGITALIZAREA BANKINGULUI & BIG TECH. Doi oameni-cheie ai ING Bank și Microsoft, despre transformarea digitală a sistemului financiar-bancar.01:11:22

Doi oameni-cheie ai ING Bank și Microsoft în România discută cu Dragoș Stanca despre principalele tendințe "de reținut"  în digitalizarea  serviciilor bancare, proces accelerat masiv de pandemie. Ce e de reținut, ce e de învățat. O discuție din categoria very high-level cu:

· Răzvan Sighinaș - Deputy CEO & Chief Information Officer, ING Bank

· Daniel Rusen - Director Marketing și Operațiuni, MICROSOFT România

Răzvan s-a alăturat Comitetului Executiv al ING Bank România în martie 2019.

Are 18 ani de experiență în industria de IT. Și-a început cariera ca inginer software și a trecut, ulterior, în zona de Operațiuni, preluând roluri de senior management în SUA și Europa, pentru companii precum Oracle, Vodafone sau Electronic Arts.

Înainte de a veni la ING,  a ocupat funcția de Senior Director la Electronic Arts, coordonând o organizație ce acoperea 5 zone diferite (România, SUA, Canada, Irlanda și India), fiind responsabil de furnizarea de soluții și servicii complexe precum aplicații software pentru jocuri video, Big Data și analiza datelor în timp real.

În ultimii 10 ani, a condus departamentul de Operațiuni IT pentru Vodafone România și a creat un shared services center IT în București pentru Vodafone Group.

Daniel are o experiență de afaceri extinsă, de peste 17 ani în telecom și IT.

Pe parcursul carierei  în cadrul Microsoft, Daniel a deținut mai multe roluri, cu rolul de a asigura sinergia între marketing și operațiuni și de a ajuta partenerii de afaceri în procesul de migrare în cloud.

În poziția sa actuală, Daniel conduce echipa în eforturile sale de a accelera procesul transformării digitale și pe cel al adopției tehnologice în toate segmentele de pe piața din România.

>> UPGRADE 100 Live - versiunea podcast - vă este oferită de BANCA TRANSILVANIA, care vă recomandă și podcastul BT Talks <<

12 May 2021#98 PUTEREA JURNALISMULUI VIZUAL - World Press Photo 2021 | Cu Cristian Movilă (Eidos) feat. Mads Niessen (Politiken) 00:47:00

Invitatul editiei e Cristian Movilă, fondator fundația EIDOS – care organizează World Press Photo în România, festivalul internațional UNFINISHED și alte proiecte cunoscute, cel mai recent fiind albumul Romanians în colaborare cu Magnum Photos.

· Cristian este la bază foto jurnalist, a lucrat pentru The New York Times, Time Magazine, Newsweek și multe alte publicații internaționale majore.

Special guest: Mads Nissen, live din Denmarca. E cel care a realizat pentru Politiken/Panos Pictures, imaginea numită „Prima Îmbrățișare”, declarată câștigătoarea ediției din acest an a WPP.

Podcast edit oferit de BANCA TRANSILVANIA

24 Feb 2020#54 TAKEOVER by HURDUCAST. Marian Hurducaș face schimb de roluri cu Dragoș Stanca01:22:16

Fenomenul podcasting crește rapid și în România. UPGRADE 100 Live and Podcast va ceda spațiul unor podcasteri cunoscuți, periodic. Începem cu Marian Hurducaș care a ales să îl ia la întrebări chiar pe fondatorul UPGRADE 100, Dragoș Stanca. O discuție despre media, antreprenoriat, radio vs podcasting și alte cele. Discuția integrală e disponibilă pe HURDUCAST, only. Aici aveți versiunea radio + editată pentru podcastul UPGRADE 100. Enjoy!

Producție susținută de Banca Transilvania și podcastul BT Talks.

24 Mar 2023TECH LEADERS TALK | CUM CRESTI GLOBAL CA STARTUP EUROPEAN. Cu Sacha MICHAUD - GLOVO si Matei DUMITRESCU - RocaX01:12:33

Dragoș STANCA vă invită la un nou TECH LEADERS TALK by UPGRADE 100 despre tech startups, investiții, disruption în business si noi modele de operare, revoluția A.I. în contexul crizei economice. Invitați sunt: ___ SACHA MICHAUD – Co Fondator GLOVO Sacha Michaud este un antreprenor cu peste 15 ani de activitate în online în Spania și o are vastă experiență în domeniul startups. În 1997, a fondat compania LatinRed, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii internet în limba spaniolă, pe care a vândut-o doi ani mai târziu către StarMedia. De-a lungul carierei sale Sacha a creat mai multe companii, inclusiv Inlander, care a fost vândută în 2000; Binaria, o agenție de comunicare digitală; și Transword, o companie de traduceri online. După 9 ani in fruntea Betfair Iberia, la sfârșitul anului 2014, s-a alăturat lui Oscar Pierre pentru a fonda si lansa Glovo. • Fondată în 2015 în Barcelona, GLOVO operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa. România funcționează ca un hub regional pentru piața SEE care acoperă opt țări: România, Bulgaria, Serbia, Croația, Moldova, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Slovenia. ___ MATEI DUMITRESCU – general partner ROCA X, vicepresedinte TECH ANGELS, fondator COMMONS ACCEL Matei Dumitrescu este investitor și expert în accelerare de startup-uri, cu o experiență internațională importantă. A activat ca business angel începând cu 2013, devenind vice-președintele Techangels în 2017, a fost desemnat “Investitorul anului în România” de către Central European Startup Awards în 2018 iar din 2020 a intrat în industria de venture capital ca General Partner în fondul de investiții RocaX În 2019 a fondat IdEA - Institutul de Excelență în Antreprenoriat, o organizație prin care a sprijinit peste 2000 de startup-uri în cadrul a 10 programe de accelerare axate pe diverse domenii sau regiuni, printre care, cel mai cunoscut, Commons Accel, aflat la a 8-a ediție. #startups #tech #upgrade100 #podcast #radioguerrilla

23 Feb 2021#88 BLOCKCHAIN: DINCOLO DE CRYPTO01:26:03

O ediție în care Dragoș Stanca i-a cedat studioul UPGRADE 100 expertului blockchain Sebastian Cochinescu - TAILPATH, care i-a invitat pe doi dintre oamenii-cheie din industria blockchain "Made in Romania": Felix Crișan - NETOPIA și Lucian Todea - ELROND. Discutia e mai ales despre cum poate blockchain schimba lumea pe care o stim, după ce deja revoluționat lumea financiară și chiar conceptul de bani. O editie podcast prezentată de BANCA TRANSILVANIA, înregistrată în studiourile Radio Guerrrilla din Bucuresti.

09 Feb 2019#13 UPGRADE (RO): Salim Ismail, Singularity University / XPRIZE / author “Exponential Organizations"01:06:54

Salim is the best-selling author of Exponential Organizations, a sought-after business strategist, and a serial entrepreneur, having founded technology companies including Confabb, PubSub Concepts, and Ångströ, which was acquired by Google in 2010. 

He led Brickhouse, Yahoo!’s internal incubator, and was recently named an XPRIZE Foundation Board member. Salim is also Founding Executive Director of Singularity University; Chairman of ExO Works; Founder of The ExO Foundation; an Aion Advisory Board member; Board Member of Rokk3r Inc. and General Partner of Rokk3r Fuel ExO Venture Fund.

14 Jun 2020TRAILER: Ce invitat internațional și ce temă vă propun pentru episodul 6600:00:45

Luni, 15 iunie, live la Radio Guerrilla. Podcast în variantă RO si EN, aici.

18 Feb 2022BILETE NFT si LIVESTREAM SHOPPING. Cu Mihai Drăgan - OVEIT | Streams.live00:47:14
Oveit, compania pe atunci de ticketing si no cash payments pentru evenimente mari - ii cunoasteti de la iCEE.fest / Upgrade100.Festival -, a rămas practic fără piață o dată cu pandemia. Cum au pivotat spre livestream shopping, s-au mutat în Austin, Texas și acum lucrează cu Polygon Studios (ex Matic) pentru implementarea conceptului NFT în ticketing -> într-o discuție profesională cu Dragoș Stanca (care e și unul dintre primii investitori în Oveit).
15 Apr 2019#23 YOUTUBE vs TV si INDUSTRIA MUZICALĂ | Florin Pravai - GOOGLE si Dan Popi - CAT Music01:15:49

Analizăm la UPGRADE 100 cât de amplu este fenomenul YouTube in România - unde Google raportează 10 milioane de conturi active pe YouTube - versus producătorii de conținut. Invitati: Florin Pravai, omul-cheie al YouTube pentru România si Dan Popi - fondator CAT Music, care operează un canal cu peste 5,6 milioane de abonati.

31 Mar 2024⚖️ Europa reglementează Inteligența Artificială | 🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🗞️ Știrile digital & tech ale lunii martie 202400:48:42

Acesta este versiunea audio a unui nou Newsletter UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna martie 2024, din perspectiva României. 

Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și coordornarea ambelor versiuni (text & audio) de Marian Hurducaș - tot lui îi aparține și vocea. Producția semnată de Oliver Simionescu.

Da, avem și versiunea "newsletter" a audioletter-ului nostru. 

Poți da subscribe newsletterului Update 1.1 pe upgrade100.com/subscribe.

_________

1. Preview pentru această ediție: 

_________

În această ediție vorbim despre primele rezultate ale Neuralink din testele de implantare a unui cip în creierul unui om, Apple nu mai face mașini și este în discuții cu Google pentru Gemini, un chatbot A.I. face site-uri în câteva secunde, Europa reglementează A.I. cu AI Act, peste 18 milioane de români sunt online, ByteDance a cescut cu 40% în 2023, BeReal mai are bani pentru mai puțin de un an, România are cel mai mare centru de date hiperscalabil din Europa de Sud-Est, o nouă ediție IQ Digital Summit a avut loc la Craiova cu peste 1.200 de participanți în sală și 250 de studenți la IQ Digital Talks, România a devenit punct de interes pentru atacurile cibernetice, Revolut a pierdut 20% din valoare iar Bitcoin 12% după ce a atins un nou maxim istoric. 

_____________

Audioletter UPDATE 1.1 și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

_____________

2. Linkuri menționate în Audioletter Update 1.1 sau trimiteri către sursele folosite pentru ilustrație audio:

  • Potrivit anelizei DataReportal, peste 18 milioane de români sunt conectați la internet, iar peste 13 milioane sunt pe rețele sociale. Din raport vei afla care sunt aplicațiile preferate și cât timp petrecem în medie pe fiecare.
  • InnovX by BCR and Techcelerator au fost clasate de Financial Times printre cele mai bune hub-uri de startup evaluate în 19 țări, pe locurile 11 și 51.
  • Potrivit Euromonitor, 41% din cosumatorii globali aleg să repare articolele stricate în loc să cumpere altele noi.
  • Comisia Europeană deschide o investigație împotriva platformei chineze de comerț AliExpress, care ar fi încălcat DSA în mai multe privințe, în timp ce Temu se confruntă cu 2 procese colective din cauza problemelor legate de confidențialitatea datelor.
  • De ce este important să fim informați ce se întâmplă cu informațiile despre noi? Pentru că, spre exemplu, datele de conducere ale proprietarului unui Cadillac au fost partajate cu asigurătorii fără știrea sau consimțământul acestuia. Și, se pare, mai mulți producători auto procedează astfel.
16 Sep 2019#35 VLOG vs TV. Cu Matei Dima, aka BRomania, despre "L-a seral", industria de vlogging + business-ul "Global Talent United"01:08:20

Cu regizorul, actorul, producătorul și omul de business Matei Dima, partener "Global Talent United".

>> Despre cum serialele de ficțiune produse pentru Youtube adună audiențe comparabile cu cele din televiziune - cel mai recent exemplu: serialul "L-a seral", cu peste 1 milion de vizualizări/episod.

>> Despre vloggerii români și industria de video content produs de independenți, despre afacerea "Global Talent United" si cum vede responsabilitatea care vine o dată cu milioanele de fani care îl urmăresc online.

>> Dar și despre "excentrici" - aka idioți ;) - care adună vizualizări pe net, despre bullying, frici, bani, relații, hateri, dacă i-a venit vreodată să renunțe + cine este omul Matei Dima, dincolo de personajul online BRomania.

13 Nov 2024CAPITALISM TECH vs DEMOCRAȚIE | Sunt SUA o oligarhie? | cu Matei Psatta, Blindspot & Vlad Andriescu, Start-up.ro01:19:17

Subiectul pe care l-a ales Marian Hurducaș pentru această ediției se numește “oligarhie”, un cuvânt adesea asociat cu Rusia… de fapt, doar cu Rusia dacă ne gândim mai bine.

Oligarhia, pentru cine n-a aprofundat niciodată însemnătatea sa, este conform DEX:

1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică și economică este deținută de un număr restrâns de persoane.

2. Oligarhie financiară = grup restrâns de mari posesori ai capitalului financiar, care domină viața economică a unui stat.

Sinonimul este Oligocrație. 

Adică, pe românește, vorbim despe un sistem de guvernare în care puterea este deținută de un număr mic de persoane sau de un grup restrâns, adesea pe baza bogăției, influenței politice sau a conexiunilor familiale. Într-un astfel de sistem, interesele elitelor prevalează adesea asupra celor ale majorității populației.

Ar fi o blasfemie să folosim oligarhie în aceeași frază cu Statele Unite ale Americii, exponentul principal al democrației și al lumii libere?

Evenimentele politice din SUA din acest an și recentul lor rezultat au aprins, printre altele, o discuție care ardea mocnit:

  • În contextul în care implicarea miliardarilor tech în segmentul politic a fost făcută la scenă deschisă, este SUA o oligarhie sau e pe punctul de a deveni una?

Marian a dezbătut subiectul alături de

📌 Matei Psatta, co-fondator Blindspot - business românesc cu operațiuni și în SUA;

📌 Vlad Andriescu, redactor șef start-up.ro - jurnalist tech cu experiență.

23 May 2022HARD TALK + Q&A cu Sebastian Burduja, noul Ministru al Digitalizării01:33:03

Fondatorul Upgrade 100 Dragoș STANCA și expertul în eGuvernare Radu PUCHIU l-au intervievat la Upgrade 100 Live - o producție difuzată de Radio Guerrilla în fiecare luni seara de la ora 19 - pe noul Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian BURDUJA.

  • PARTEA 1: HARD TALK Politic: Despre controversele și atacurile la adresa lui Burduja și a activității sale din societatea civilă și mediul politic.
  • PARTEA a 2-a: Q&A Profesional: Despre planurile în fruntea MCID, viziunea legată de digitalizare și reformele necesare pentru ca România să nu mai fie codașă Europei în ceea ce privește relația cetățenilor cu statul, dpdv al interacțiunilor din spațiul digital.

Discuția se poate urmări în format video pe Canalul YouTube al UPGRADE 100: http://youtube.com/upgrade100 

02 Nov 2022ATACURI CIBERNETICE | Securitatea informatică [a României] explicată01:00:00

Auzim tot mai des de atacuri cibernetice, pierderi de date, malware și așa mai departe, dar ce sunt cu adevărat, ce implică și, mai ales, cine ne apără în cazul unui atac? Atât la nivel individual, cât și la nivel de țară. E datoria cuiva să facă toate astea pentru noi, sau e datoria fiecăruia dintre noi să ne protejăm odată ce pășim în mediul online?

Marian Hurducaș și invitații săi:

  • Radu Puchiu, expert e-guvernare și totodată coleg de Upgrade 100 care realizează Digitalination, cam singurul produs de pe piață care stă cu ochii pe digitalizarea statului, alături de 
  • Bogdan Botezatu, director of Threat Research at Bitdefender, au dezbătut la Upgrade 100 Live Talks de la Radio Guerrilla ideile principale din episodul 4 de Digitalination, concept Upgrade 100 realizat în parteneriat cu Aspen Institute Romania

Invitatul celei mai noi ediții de Digitalination, dedicat securității cibernetice a României, a fost Dan Cîmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică a României. Episodul complet pe digitalination.ro

Principalele subiecte dezbătute: 

1. Un atac cibernetic e o chestiune de "când", nu de "dacă" se va întâmpla -> https://youtube.com/shorts/HpWQiBlzBJM?feature=share

2. Îngrijorător, majoritatea atacurilor cyber de succes au la bază tehnici vechi -> https://youtube.com/shorts/SGvBjqLjPAI?feature=share

3. Tot ce facem pe cybersecurity trebuie multiplicat, altfel nu avem succes -> https://youtube.com/shorts/lQPSCW_kgnE?feature=share

4. Am demonstrat că România poate fi un actor relevant în cybersecurity -> https://youtube.com/shorts/oxOaFKRekds?feature=share

5. Ce se întâmplă cu datele tale furate într-un atac cibernetic? -> https://youtube.com/shorts/nvACFMwLAB4?feature=share

6. Durează până la 150 de zile ca o companie să realizeze că a fost victima unui atac cibernetic -> https://youtu.be/1u5FvAMeyBg

Upgrade 100 Live Talks se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla. 

31 Oct 2024😵 Democrația, Miliardarii și Big Tech 🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🗞️ Știrile digital & tech ale lunii octombrie 202401:10:25

Acesta este versiunea audio a unui nou Newsletter UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna octombrie 2024, din perspectiva României. 

Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și coordornarea ambelor versiuni (text & audio) de Marian Hurducaș - tot lui îi aparține și vocea. Producția semnată de Oliver Simionescu

Poți da subscribe newsletterului Update 1.1 pe upgrade100.com/subscribe.

_________

>>> Newsletter IQ Digital: ABONARE, AICI  

>>> Comunitatea Whatsapp: AICI 

_________

1. Preview pentru această ediție: 

_________

În această ediție vorbim despre cum se implică miliardarii în procesele democratice, picajul acțiunilor Tesla după evenimentul Cybercab, noile capabilități ale tool-urilor de creație video cu A.I. de la AdobeGoogle și Meta, mult-așteptatul Apple Intelligence, popularitatea Meta în rândul Baby Boomer-ilor, mai vorbim și despre vânzarea Tazz de către eMAG, cum calcă LinkedIn pe becul GDPR, de ce studenții de la Harvard trag semnale de alarmă pentru recunoașterea facială, cine-i înlocuiește pe arbitrii de la Wimbledon și cum s-au dus NFT-urile pe apa sâmbetei, dar și despre conflictul dintre Qualcomm și ARM, care ar putea redefini industria cipurilor

Și bineînțeles, pe ici, pe colo o să-ți mai spunem și ce alte chestii am mai făcut noi la Upgrade 100.😉 

_____________

Audioletter UPDATE 1.1 și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

_____________

2. Linkuri menționate în Audioletter Update 1.1 sau trimiteri către sursele folosite pentru ilustrație audio:

16 Feb 2023TECH LEADERS TALK | AI, Chat GPT + BING. Cu Bogdan PUTINICĂ - GM al MICROSOFT în România - despre trenduri globale si strategii locale01:18:27

.Antreprenorul tech și omul de media Dragoș STANCA l-a invitat în acest episod la UPGRADE 100 Live - în mansarda Radio GUERRILLA - pe Bogdan PUTINICĂ. General Manager MICROSOFT în România. 

Discuția a pornit de la impactul AI în lume, integrarea Chat GPT în BING și EDGE, a continuat cu strategia pentru România și cu profilul celui care conduce gigantul global la noi.  

Liderul local MICROSOFT are peste 20 de ani de experiență în poziții de director executiv și funcții de conducere la nivel internațional, dar și local.  Si-a început activitatea profesională prin fondarea, în anul 2000, a companiei IP Devel – unul dintre start-up-urile de tehnologie cu cea mai rapidă ascensiune din industria de profil din România.  

Startupul a fost achizitionat de Adecco (Elvetia) companie care a fost cumpărată, la rându-i, de ENEA (din Suedia) – loc unde invitatul meu de azi a si rămas, aproape 10 ani - asta înainte să se alăture Microsoft, la finalul anului 2021, în calitate de General Manager pentru România.   E autor și speaker pe teme de management și business, activ si în domeniul voluntariatului, fiind co-fondator al organizației caritabile 3 Wishes.  

E absolvent de informatică la „Tudor Vianu” si de stiinte economice, la ASE.  Un dialog plin de informații extrem de utile. Enjoy!

04 Apr 2022INOVAȚII NFT | Cum se poate folosi Elrond blockchain (și) în sănătate. Studiu de caz: SanoPass00:57:13

Conform Newsletter Update 1.1 by Upgrade 100, vânzările de NFT-uri au crescut de 200 de ori într-un singur an, astfel că vom vedea din ce în ce mai mult inițiative antreprenoriale care se vor folosi de ele fie pentru a găsi argumente de comunicare a unui produs, fie pentru a finanța o idee și, mai ales, pentru a inova. 

NFT-urile pot depăși paradigma obiectelor de artă digitală și pot a trece granița asta chiar în domeniul health & wellbeing, după cum demonstrează românii de la SanoPass. Însă nu doar acesta domeniul pentru care se poate inova și se pot lărgi orizonturile cu ajutorul NFT-urilor, ci și-n charity și social good. Aceasta este, de fapt, tema centrală a acestui podcast Upgrade 100: cum putem aduce inovație prin NFTs și-n domenii care vizează sănătatea și sectorul non-guvernamental și caritabil. 

Invitații lui Dragoș Stanca: 

  • Delia Iliasa - managing partner SanoPass –> executiv cu experiență anterioară în zona medicală si wellbeing la Medicover si Club Moving – achizitionat de WorldClass– unde a fost apoi si director de operatiuni, inainte să se dedice antreprenoriatului. 
  • Mihai Mănescu – brand and communication manager la Hospice, dar si scenarist si lector la UNATC, cu experiență si in zona de marketing si vânzări la Oveit.

Upgrade 100 LIVE se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00 la radio Guerrilla. 

20 Dec 2021Cum devii investitor cu doar 100 de euro? Tot ce trebuie să știi despre Ronin01:15:18

De la începutul lui decembrie, antreprenorii și micii investitori au la îndemână un nou spațiu în care se pot întâlni – platforma de crowdfunding Ronin. Doi dintre fondatori, Bogdan Almași și Felix Crișan, explică de ce era nevoie de încă un instrument de acest tip în cea mai recentă ediție a show-ului UPGRADE 100 Live de pe Radio Guerrilla, realizat de Marian Hurducaș. 

_Bogdan Almași este CEO și cofondator al recent lansatei platforme de crowdfunding Ronin. Are o experiență antreprenorială de 18 ani în diverse industrii – publicitate, automotive sau IT. Din 2014 se ocupă excluisv de dezvoltare de platforme și soluții software și de tehnologii emergente, precum blockchain sau inteligență artificială. Este absolvent de ASE și unul dintre primele joburi a fost cel de director de agenție în cadrul ING Bank.

_Felix Crișan este, la rândul său, CTO și cofondator al Ronin. Are o expreriență în tehnologie de 25 de ani și de 18 ani este antreprenor. De departe cel mai important proiect de până acum este Netopia, furnizor de soluții de plată și mobile marketing pe care l-a cofondat alături de Antonio Eram în 2003. De asemenea, este implicat în Elrond – cel mai important proiect românesc din zona criptomonedelor. Are studii de matematică și știința computerelor.

_Ovidiu Gherman este cofondator alături de Bogdan Almasi și Felix Crișan. Cei doi spun despre el că e mintea limpede care se ocupă de execuția efectivă a proiectului.

_Play episodului și vei afla toate detaliile despre cum poate ajuta Ronin mediul de business din România. Ideile principale în articolul de aici 

_Podcastul UPGRADE 100 Live este realizat în parteneriat cu Banca Transilvana - care produce și podcastul BT Talks, pe care vi-l recomandăm!

16 Nov 2023BUSINESS TALK | Cum rezolvi cea mai mare problemă a IMM-urilor, subfinanțarea? Cu Cosmin Curticăpean, iFactor01:09:32

În această ediție vorbim despre antreprenoriat, bancabilitate, și tehnologie și inteligență artificială, evident, că deja nu se mai poate una fără cealaltă.


Nu ne vom rezuma doar la mediul de business din interiorul granițelor României ci, pentru că suntem o țară parte din piața unică a Uniunii Europene, ne vom extinde curiozitatea și dincolo.


Invitatul lui Marian Hurducaș este Cosmin Curticăpean, antreprenor experimentat cu peste 20 de ani de experiență în domenii precum management, dezvoltare de afaceri, vânzări și marketing.

A dezvoltat câteva afaceri de la start-up la milioane de dolari în vânzări anuale și peste 100 de angajați prin planificare de afaceri eficientă, tehnici de vânzare creative și marketing inovator.

Cunoștințe demonstrate ale mediului internațional Fintech și articularea piețelor financiare la un nivel ridicat. 

Este totodată CEO iFactor și Membru al Consiliului de administrație și vicepreședinte la Tech Angels, ambasador CFTE în România pe teme de Fintech și AI în finanțe, speaker pe teme de Fintech și inovație.

24 Feb 2022De la App la SuperApp. Ce este, cum scalezi și ce model de business are în spate01:04:58

9.5 milioane de facturi plătite, 390 de furnizori de utilități, 2.319.500 ore econimisite. Astea sunt cifrele unei aplicații românești căreia i s-au pus bazele în 2017 și care tinde să devină un super app.  

Ce este un super app: pe scurt, aplicație în care userii găsesc cât mai multe lucruri de care au nevoie, fără să fie nevoiți să o părăsească pentru a accesa altă aplicație pentru a duce la bun sfârșit un task. Altfel spus, o super aplicație este acea aplicație în care poți socializa cu prietenii, plăti facturi, chema un taxi, comanda mâncare, face transferuri de bani etc. Există deja astfel de aplicații în China sau India. Pot duce ele la monopol? Cu siguranță. Care ar fi concurentul unei astfel de aplicații? Păi, după cum a spus și invitatul lui Marian Hurducaș din cea mai nouă ediție Upgrade 100 Live, Adrian Cighi, co-fondator și CEO Pago, obișnuința. Iar acest detaliul este unul dintre cele multe discutate și dezbătute de ce doi în ediția de radio a emisiunii.   

Invitatul lui Marian Hurducaș pentru această ediție: Adrian Cighi, co-fondator și CEO Pago.   

A lucrat înainte de Pago în investment management în București, Cluj-Napoca și Londra, în companii precum Goldman Sachs, Lehman Brothers, BT Asset Management sau Franklin Templeton. Totodată a fost în diferite consilii de administrație prin Fondul Proprietatea.   

Spune că Pago a apărut din nevoia lui de a-și comasa cheltuielile lunare într-un singur loc, pentru că modul haotic în care trebuia să se ocupe de plata lor îi consumau prea mult timp sau chiar îl "ajutau" să uite.  În prezent, aplicația tinde să devină super app și deja este obiect de interes pentru Mozaik Investments, care a cupărat participația Băncii Transilvania de 51.12%.  

Upgrade 100 Live se întâmplă în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla.

22 Dec 2021Performanță în premieră pentru start-up-urile din România. Ce învățăm din succesul dotLumen01:19:50

Pentru prima dată un start-up din Romania obține o finanțare pentru segmentul "inovative startups", unul dintre programele comisiei europene numit EICA - European Innovation Council Accelerator - fond de investiții creat la nivel european cu 927 de milioane de euro de dat, din care dotLumen a primit aproape 10. Dacă ne uităm la câte business-uri au fost finanțate (99) și facem o medie a sumei primite de fiecare, dotLumen este cu mult peste ea.   

Cornel Amariei, fondatorul dotLumen, un startup care dezvoltă o tehnologie revoluționară pentru nevăzători, identifică ingredientele-cheie care duc un startup la suuces, în cadrul celei mai recente ediții a show-ului UPGRADE 100 Live de pe Radio Guerrilla, realizat de Marian Hurducaș. Bonus: în timpul emisiunii, un ascultător i-a propus lui Cornel Amariei să investească 500.000 de euro în compania sa.   

_Cornel Amariei (27 de ani) este CEO și fondator al dotLumen (.lumen), un startup din Cluj-Napoca care dezvoltă niște ochelari inteligenți pentru nevăzători cu o tehnologie menită să le simplifice viața. Compania a primit recent o finanțare în valoare de 9,3 milioane de euro din partea European Innovation Council (EIC) Accelerator, un program european de susținere a companiilor mici și mijlocii. EIC va finanța aproape 100 de companii cu 627 milioane de euro. Amariei a lucrat anterior pentru companii, precum Continental sau MB Technology. A studiat știința computerelor la Jacobs University din Bremen.  

Cornel este implicat în dotLumen alături de Gabriel Chindiș (CTO) – conferențiar în cadrul Departamentului de Electronică Aplicată al Universității Tehnice Cluj-Napoca – și Mihai Ivașcu (Chairman) – cofondator și CEO al grupurilor M3 Holdings și Ingenium cu activități în fintech și software.  

_Play episodului și vei afla toate detaliile despre dotLumen și ce contribuție are inclusiv la mediul de business din România. Ideile principale în articolul de www.upgrade100.com.   

_Podcastul UPGRADE 100 Live este realizat în parteneriat cu Banca Transilvana - care produce și podcastul BT Talks, pe care vi-l recomandăm!

12 Oct 2023 TOP 10 IDEI DE NOTAT după IQ DIGITAL SUMMIT Timișoara01:20:04

În această ediție am plănuit să subliniem cel puțin 10 momente de reținut de la IQ Digital Summit Timișoara, care a avut loc în 5 octombrie la Teatrul și Opera din oraș - loc cu încărcătură simbolică și emoțională nu doar pentru Timișoara, ci pentru întreaga Românie. Pentru cei mai tineri dintre noi, de acolo a început revoluția din 1989. 


IQ DIGITAL Summit Timișoara, a fost a patra ediție din seria IQ DIGITAL, și a livrat celor peste 800 de oameni prezenți în sală pe parcursul întregii zile mai bine de 7 ore de conținut relevant sub formă de prezentări, interviuri și dezbateri despre digitalizarea, business, inteligență artificială și viitor.


Ideile expuse pe scenă au venit de la antreprenori, autori bestselleri, speakeri internaționali și locali celebri, și chiar de reprezentanți ai autorităților publice sau din mediu academic. În premieră, organizatorii au pregătit un moment special realizat împreună cu Ambasada Israelului în România.


Alături de Marian Hurducaș în studio au fost colegii săi de Upgrade 100, Smarand Heroiu și Radu Puchiu, pentru că fiecare dintre ei au fost pe scenă fie în postura de host sau moderator, fie în backstage ca organizator. 


  • SMARANDA HEROIU este director Executiv al UPGRADE 100, care activează în mai multe domenii – de la business operațional, la climate change, antropologie digitală și consultanță pe comunicare în organizații internaționale.

    Ocazional, susține conferințe despre transformare digitală, și schimbările sociale din viitor. Smaranda este colega de scenă a lui Marian Hurduacaș de 3 ediții încoace, amândoi sunt gazdele IQ Digital Summit.

    Smaranda a și moderat 2 sesiuni de Q&A, una cu Bruce Diaisley, fost VP of Twitter - astăzi X.com și YouTube UK, iar cealaltă cu Rich Mullholand, strategul de business venit tocmai din Africa de Sud și care a luat cele mai multe aprecieri din partea publicului.

  • Radu Puchiu este expertul nostru în e-guvernare, moderator al seriei Digitalination by Upgrade 100 și ASPEN Institute România.

    Radu este și antreprenor, a pus recent bazele Tinia, start-up în domeniul energiei care are la bază tehnologia blockchain. La Timișoara, la fel ca și-n celelalte orașe înc are am ajuns cu acest format unic de eveniment, a fost responsabil de Digitalination... Live on Stage.

După cum spuneam și pe scena de la Timișoara, nu am fi avut amploarea și ”the local intelligence” fără sprijinul și deschiderea echipei de la CoWork Timișoara și Timișoara Startups - cărora le mulțumim foarte mult pentru implicare. 

- Despre IQ Digital -

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional tip hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner odată cu ediția de la Brașov.

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România

20 Oct 2022CRIZĂ ENERGETICĂ | Cum poate salva tehnlogia energia. INVITAT: Claudiu Butacu, EFdeEN & Energia Ta01:25:27

Subiectul din această ediție nu este deloc simplu, ba chiar complicat. Explicăm de ce.

În contextul scumpirii energiei pe toate planurile și a dezechilibrelor care au venit odată cu această problemă, dar și al celor mai recente lansări ale Big Tech care au adus anul acesta îmbunătățiri mai mult de formă decât de fond, care sunt șansele ca segmentul de Research and Development să fie la rândul său afectat și astfel să nu mai avem ritmul de inovare cu care ne-am obișnuit?

Dar nu numai asta s-a dezbătut, ci și ce soluții ne oferă tehnologia de azi ca să ne adaptăm la vremurile pe care le trăim. De fapt, mai ales s-a dezbătut. 

Întrebări cât o zi de debate la care Marian Hurducaș și-a dorit să afle răspunsul alături de invitatul său Claudiu Butacu, fondator EFdeN și energiaTa.org, bine ancorat în lumea tech și mai ales în cea a energiei.

Upgrade 100 Live Talks se întâmplă în fiecare luni, de la 19:00, la Radio Guerilla. 

31 Jul 2023🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🐦 Twitter is dead. Long live X | Știrile tech din luna iulie 202300:51:33

Acesta este versiunea audio a unui nou UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna iulie care s-a închieiat acum o oră, din perspectiva României. 

Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și coordornarea versiunii audio de Marian Hurducaș - tot lui îi aparține și vocea. Producția semnată de Oliver Simionescu.

Da, avem și versiunea "AudioLetter" a newsletter-ului nostru. Puteți da subscribe newsletterului Update 1.1 aici sau pe upgrade100.com/subscribe.

Preview 

În această ediție vorbim despre Worldcoin - rețea financiară deținută de toată lumea, după spusele fondatorului Sam Altman, Twitter face tranziția către X - noul nume, mai discutăm și de Threads de la Instagram care l-a supărat pe Elon Musk că i-a copiat rețeaua, Hell Energy a făcut un energizant nou cu ajutorul A.I., Samsung a lansat noua generație de telefoane pliabile, Chat-GPT4scade drastic în testele de acuratețe, Meta are aproape 4 miliarde de useri zilnici pe toate platformele sale, iar pentru divertisment și relaxare mai bine de jumătate dintre româniaccesează social media! 

Și bineînțeles, pe ici, pe colo o să-ți mai spunem și ce-am mai făcut noi la Upgrade 100. 😉.

Gata! Preview and promo moment over.

Audioletter și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

_____________

Linkuri menționate în Audioletter Update 1.1 sau trimiteri către sursele folosite pentru ilustrație audio:

10 Feb 2021#86 ELROND, eGOLD, MAIAR: Cum și de ce a uimit o companie din Sibiu lumea crypto si blockchain?01:20:19

După 10 luni de la ediția specială UPGRADE 100 despre ELROND, co-fondatorul Beniamin Mincu revine în studio. De această dată, cu rezultatul unei prime etape, nu doar cu o viziune. eGOLD e în top cryptomonede ale momentului, depășind chiar și pragul de 200 $ / 1 eGLD, MAIAR e aplicația care a accelerat masiv adopția iar ELROND NETWORK privește cu încredere spre viitor. 

Un hard talk realizat de Dragoș Stanca la Radio Guerrilla. Ediția podcast este realizată în parteneriat cu Banca Transilvania si BT Talks.

Enhance your understanding of UPGRADE 100 Podcasts with My Podcast Data

At My Podcast Data, we strive to provide in-depth, data-driven insights into the world of podcasts. Whether you're an avid listener, a podcast creator, or a researcher, the detailed statistics and analyses we offer can help you better understand the performance and trends of UPGRADE 100 Podcasts. From episode frequency and shared links to RSS feed health, our goal is to empower you with the knowledge you need to stay informed and make the most of your podcasting experience. Explore more shows and discover the data that drives the podcast industry.
© My Podcast Data